ΠΑΣΟΚ: Την Κυριακή ψηφίστε για Πρόεδρο...

Εκστρατεία προσέλκυσης ψηφοφόρων στις κάλπες της Κυριακής με στόχο την αυξημένη συμμετοχή έχει ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας αφενός την τεχνολογία (SMS, social media, emails, τηλεφωνήματα) και αφετέρου την επιρροή που ασκεί η προσωπική επαφή με τα μέλη του Κινήματος. Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη
νέου αρχηγού θα πάρουν μέρος και οι απόδημοι Ελληνες, καθώς θα στηθούν κάλπες στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν καθημερινά ανοιχτές συγκεντρώσεις και ομιλίες σε ομάδες πολιτών που προσκαλούνται σε σπίτια, ενώ και ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος έχει ξεκινήσει εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στόχος του είναι να εκπέμψει το μήνυμα πως η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία θα ενδυναμώσει την προσπάθειά του για μία δυναμική πορεία του κόμματος προς τις εκλογές.

Χθες μάλιστα μίλησε (Αlpha) για μία ευκαιρία συσπείρωσης, μία ευκαιρία «νομιμοποίησης» της παράταξης, με στόχο τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας. Ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ για κάποιους από τους διαγραφέντες βουλευτές που είχαν «μία ατυχή στιγμή», ενώ μιλώντας για τα μετεκλογικά σενάρια επανέλαβε ότι στόχος του θα είναι η νίκη στις εθνικές εκλογές.
«ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ». Στον αγώνα της κινητοποίησης των φίλων και των μελών έχουν αποδυθεί κορυφαία στελέχη του Κινήματος, όπως για παράδειγμα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εξέφρασε στα «ΝΕΑ» την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες στις συγκεντρώσεις στις οποίες εμφανίζεται στη Β' Αθηνών διαπιστώνει μεταστροφή του κλίματος δυσαρέσκειας της κοινωνίας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι η συμμετοχή θα είναι αυξημένη παρά το γεγονός ότι «κάποιοι επιχειρούν αντισυγκεντρώσεις», κάτι που συνέβη και προχθές το βράδυ όταν μιλώντας στην Αγία Παρασκευή μία ομάδα περίπου 25 συγκεντρωμένων άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ.

Αλλα στελέχη, όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος, εκμεταλλεύονται την επίδραση των social media για να κοινοποιήσουν την εκλογική διαδικασία της 18ης Μαρτίου. «Την Κυριακή συμμετέχουμε στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε τη μάχη για την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος» αναφέρει μήνυμά του που μετέδωσε μέσω του twitter.

Στην Ιπποκράτους έχουν εγκατασταθεί τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και Τόνια Αντωνίου, τα οποία έχουν και την οργανωτική ευθύνη από πλευράς του οργάνου για το στήσιμο των εσωκομματικών εκλογών. «Εχει βελτιωθεί πολύ η ανταπόκριση των πολιτών» τονίζει η κ. Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων θα αναρτηθούν στο επίσημο site του ΠΑΣΟΚ όλα τα σημεία στα οποία θα στηθούν κάλπες για να εξυπηρετήσουν την ψηφοφορία.

Β.Κεχαγιά / ΝΕΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα