Παπαρήγα: Ο λαός και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν, όχι η πατρίδα

Εξηγήσεις για την άρνησή της να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real. «Αν ήταν μια άλλη στιγμή θα πήγαινα - δεν κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε ότι αυτό θα σήμαινε συναίνεση. Η στιγμή, όμως, αυτή δεν είναι τώρα ούτε για συζητήσεις, ούτε να καταθέσω απόψεις, ούτε να μην καταθέσω. Εδώ πια είναι ώρα μεγάλων επιλογών κι από την πλευρά της Κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων κι από την πλευρά του λαού.Τι θα πει η πατρίδα κινδυνεύει;
Αν είχαμε εξωτερικό εχθρό να μπαίνει στα σύνορα (...) θα παίρναμε τα όπλα να το αντιμετωπίζαμε (...). Αυτό το κινδυνεύει η πατρίδα είναι πολύ σχετικό. Κινδυνεύει ο λαός, οι εργαζόμενοι. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες συνέπειες από την κρίση, ούτε όλοι έχουν το ίδιο συμφέρον από τη διέξοδο από την κρίση. Όλοι θέλουμε να βγούμε από την κρίση, αλλά οι μεν θα βγούμε σε βάρος των δε. Δεν υπάρχει κοινός τόπος συζήτησης και συνάντησης. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να καταλάβει ο λαός ότι εδώ δεν παίζουμε. Όσοι θέλουν να συναινέσουν με την κυβέρνηση μπορούν χωρίς ραντεβού», τόνισε.

Εκτίμησε ότι δεν θα επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι τη χρεοκοπία και πρόσθεσε:

« Με τα ως τώρα δεδομένα, πιστεύουμε ότι η ΕΕ δεν θα αφήσει την Ελλάδα σε μία άτακτη αναδιαπραγμάτευση - χρεοκοπία. Όχι γιατί είναι φιλέλληνες, αλλά γιατί έχει σοβαρές επιδράσεις -και οικονομικές και πολιτικές για το σύνολο και τις ηγετικές δυνάμεις. Θα πάνε σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία για την Ελλάδα - είναι αναπόφευκτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα