Ομήρου: Λύση και μέτρα εκτός τρόϊκας

"Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο μέσα στα πλαίσια της λογικής. Λέω με παρρησία θα επιδιώξουμε τις λύσεις και θα πάρουμε μέτρα εκτός μηχανισμού και τρόϊκας", δηλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γ.Ομήρου, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA".

Στην κρισιμότητα των στιγμών πριν την τελική συζήτηση και ψηφοφορία των νομοσχεδίων που ενέκρινε το υπουργικό
συμβούλιο της κυπριακή κυβέρνησης και κατατέθηκαν προκειμένου να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπειγόντως στην ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκαν Κύπριοι αξιωματούχοι στην πρωινή εκπομπή του Μega.
"Αυτή η ιστορία θα λήξει μόνο άμα η δική μας πλευρά δώσει πρόταση αποδεκτή από το Eurogroup. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε χωρίς να έχει διασφαλιστεί η αποδοχή του πακέτου", τόνισε ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών Σ. Χάσικος, λέγοντας επιπλέον: "Η Βουλή φαίνεται να είναι έτοιμη μετά τα τελευταία τραγικά να κάνει το παν. Ό,τι απαιτείται να το κάνει. Τέρμα τα μεγάλα λόγια".
Το κούρεμα των καταθέσεων είναι αναπόσπαστο μέρος. Ποιος λέει όχι;" είπε από την πλευρά του ο υπουργός Συγκοινωνιών Τ.Μητσόπουλος, σημειώνοντας: "Θα απαλλάξουμε τους μικροκαταθέτες κάτω των 100.000 και θα περάσουμε σε μικρότερο κούρεμα με χαμηλότερους συντελεστές". Πρόσθεσε δε πως σήμερα θα περάσουν από την Κυπριακή Βουλή 9 νομοσχέδια.
Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Π.Χαραλάμπους τόνισε: "Κάθε λεπτό διαφοροποιούνται τα δεδομένα και οδηγούν την χώρα κάθε στιγμή πιο κοντά στην άτακτη χρεοκοπία", ενώ παραδέχθηκε πως έχει πλουτίσει πολύς κόσμος από το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Υπογράμμισε δε, πως δεν υπάρχει η επιλογή εξόδου από την Ευρωζώνη, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην καταστροφή.
Keywords
Τυχαία Θέματα