Οι τρεις Γάλλοι ίσως έχουν απαχθεί

Το αυτοκίνητο των τριών Γάλλων που έχουν εξαφανιστεί από το Σάββατο στην Υεμένη βρέθηκε σε καλή κατάσταση, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι έπεσαν θύματα απαγωγής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

"Το όχημα των μελών της μη κυβερνητικής οργάνωσης βρέθηκε. Δεν έχει υποστεί ζημιές. Αυτό ενισχύει την υποψία της απαγωγής", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μπερνάρ Βαλερό.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε δώσε νωρίτερα αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφαλείας της Υεμένης
ότι το φορτηγάκι των Γάλλων βρέθηκε στο δρόμο που συνδέει το Σεγιούν με το Σιμπάν, στα ανατολικά της χώρας. "Κάθε ώρα που περνάει, ενισχύεται η υπόθεση ότι απήχθησαν. Αλλά εφόσον δεν έχουμε ανάληψη ευθύνης, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα", πρόσθεσε ο Βαλερό.

Οι τρεις Γάλλοι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Ανθρωπιστική Γενιά Τρίγωνο", εργάζονταν με μια ομάδα 17 Υεμενιτών στο Σεγιούν, τη διοικητική πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμίτ. Βρίσκονταν στην περιοχή από τον Μάρτιο και είχαν αρνηθεί να λάβουν προστασία από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι απαγωγές Δυτικών τουριστών ή εργαζομένων από φυλές που ζητούν λύτρα ή παραχωρήσεις από την κυβέρνηση είναι συχνές στην Υεμένη. Οι περισσότεροι όμηροι αφήνονται ελεύθεροι. Η Χαντραμίτ είναι μία από τις επαρχίες της χώρας όπου δρα η Αλ Κάιντα της Υεμένης.
Keywords
Τυχαία Θέματα