Οι νέοι είναι η ψυχή και η ελπίδα όλης της πατρίδας

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δεν πάμε στην πλατεία Συντάγματος επειδή θέλουμε να κάνουμε μία εκδήλωση επίδειξης δύναμης. Δεν πάμε γιατί θέλουμε να κάνουμε μία τηλεοπτική υπερπαραγωγή χολιγουντιανού τύπου.
Πάμε γιατί θέλουμε το δικαίωμά μας στη δημόσια έκφραση, θέλουμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο. Γιατί η πλατεία Συντάγματος είναι ο συμβολικός τόπος, είναι ο κατ΄ εξοχήν εθνικός δημόσιος χώρος. Είναι εκεί που εκφράζεται συμβολικά όχι μόνο ο λαός της Αθήνας
αλλά ο ελληνικός λαός.

Το Σύνταγμα είναι η πλατεία, αλλά είναι και το Σύνταγμα ο θεσμός. Είναι ταυτόχρονα δύο νοήματα, είναι ταυτόχρονα δύο επίπεδα. Και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη από το δημόσιο χώρο, από το δημόσιο λόγο. Γιατί αυτό έγινε τους προηγούμενους μήνες. Αυτό έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια στην πραγματικότητα. Οργανώθηκε μία γιγαντιαία προσπάθεια αποκλεισμού του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, από την ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο λόγο.

Όχι, είμαστε υπερήφανοι για την παράταξη και είμαστε υπερήφανοι και για την αυτοκριτική μας, γιατί είμαστε οι μόνοι που έχουμε συνείδηση των λαθών και έχουμε και το θάρρος της ανάληψης μιας ευθύνης. Η οποία υπερβαίνει το μέτρο που μας αναλογεί, γιατί όλοι οι άλλοι κρύβονται από πίσω μας.

Κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει τα δικαιώματά σας πάνω σε αυτό το χώρο. Γιατί τελικά όλα αυτά συγκροτούν την πατρίδα μας. Αυτή η τοπογραφία, η οποία είναι δική μας και αυτό θέλουμε να συμβολίσουμε την Παρασκευή στο Σύνταγμα.

****

Oμιλία Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε συνάντηση του με εκπροσώπους της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ Αει/Τει

Κώστα ( Κ. Πανταζής Γρ, Νεολαίας) σε ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί μίλησες με πάθος αλλά και με μια πολύ πειστική λογική και διετύπωσες με πυκνό τρόπο το σύνολο της πολιτικής μας επιχειρηματολογίας.

Θέλω κατ΄ αρχάς να σας ευχαριστήσω όλες και όλους, γιατί μου δίνετε την ευκαιρία σήμερα Πρωτομαγιά, μια μέρα συμβολική, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Να είμαι εδώ μαζί σας, με σας τους νέους, την ελπίδα μας. Στο πρόσωπό σας βλέπουμε όλοι, βλέπω κι εγώ, την αισιόδοξη πλευρά της Ελλάδας, την αισιόδοξη και δυναμική πλευρά της παράταξης, που υπάρχει χάριν της Ελλάδας.

Ξέρω πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να είσαι νέος την περίοδο αυτή. Η δική σας γενιά δε θα είναι μια αδικημένη ή μια ηττημένη γενιά. Δε θα αφήσουμε, οι παλαιότερες γενιές, η γενιά της μεταπολίτευσης, να δανειστεί την ελπίδα και την προοπτική από σας και να την ξοδέψει. Αυτό το ιστορικό λάθος, αυτή η ιστορική αδικία δε θα γίνει.

Και πρέπει να στείλουμε αυτό το μήνυμα: πως θα δώσουμε στα παιδιά, θα δώσουμε στους νέους, θα δώσουμε σε σας και τους νεώτερους από σας, τα δικαιώματά τους, το δικαίωμα στην ελπίδα, το δικαίωμα στην ευτυχία, το δικαίωμα στην επιτυχία, το δικαίωμα να δοκιμαστούν στο στίβο της επαγγελματικής και κοινωνι
Keywords
Τυχαία Θέματα