«Οι μάσκες έπεσαν και οι κύκλοι έχουν ονοματεπώνυμο»

Βαθαίνει η αντιπαράθεση του ΠαΣοΚ με τον ΣΕΒ για το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κυρία Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του ΣΕΒ, με τη φράση «οι μάσκες έπεσαν και οι κύκλοι έχουν ονοματεπώνυμο», αποκαλύπτοντας ότι οι διαρροές κατά του κ. Ευ. Βενιζέλου προήλθαν από τον κ. Δ. Δασκαλόπουλο.

θυμίσουμε ότι «κυκλοι του ΣΕΒ» έλεγαν χθες ότι ο κ. Βενιζέλος με δική του πρωτοβουλία χωρίς να λάβει υπόψιν του την άποψη των κοινωνικών εταίρων συμφώνησε με την τρόικα τη μείωση στους κατώτατους μισθούς.

Η κυρία Γεννηματά επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, έχει δηλώσει δημόσια ότι η σκληρή θέση της τρόικας, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, διαμορφώθηκε και υπό την πίεση ελληνικών εργοδοτικών και επιχειρηματικών κύκλων που, με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων, πίεζαν προς την κατεύθυνση αυτή, με συναντήσεις και επαφές που είχαν απευθείας με την τρόικα.

«Ο κ. Βενιζέλος δεν είχε αναφερθεί ειδικά στον ΣΕΒ. Σήμερα, οι μάσκες έπεσαν και οι κύκλοι των διαρροών έχουν ονοματεπώνυμο. «Κύκλοι του ΣΕΒ», που είχαν προφανώς τη μύγα και μυγιάστηκαν και επιτέθηκαν χθες κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος», δήλωσε η κυρία Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΠαΣοΚ με τον κ. Δ. Δασκαλόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΣΕΒ παραδέχτηκε ότι οι χθεσινές διαρροές «κύκλων του ΣΕΒ» προέρχονταν από εκείνον.

«Ο κ. Δασκαλόπουλος, δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην προεκλογική αντιπαράθεση», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά. «Ενθουσιασμένος για το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, το χαρακτήρισε «γόνιμο αδιέξοδο». Γόνιμο, για ποια συμφέροντα; O κ. Δασκαλόπουλος, με τις κινήσεις του αυτές, αλλοιώνει το θεσμικό ρόλο του ΣΕΒ και επιτρέπει στον καθένα να κάνει τις υποθέσεις του για το τι γίνεται την περίοδο αυτή στη χώρα. O κατάλογος των επαφών και συζητήσεων, που είχαν παράγοντες της ελληνικής οικονομίας με στελέχη της τρόικας στην Αθήνα, είναι μακρύς και όχι κρυφός».

Αν ο κ. Δασκαλόπουλος θέλει να δείξει τα φιλεργατικά του αισθήματα, δεν έχει παρά να συστήσει στα μέλη του ΣΕΒ να μη μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τη σύναψη ή την ανανέωση των κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα θέμα με τη λήξη της ισχύος των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του
ΠαΣοΚ.

Σε ερώτηση για τις ευρωπαϊκές επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, η κυρία Γεννηματά δήλωσε: «Η πραγματικότητα είναι μία: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη και οδηγούν
την Ελλάδα σε απόλυτη απομόνωση».

Η απάντηση του ΣΕΒ

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε στην ουσία ότι οι θέσεις του ΣΕΒ έναντι της τρόικας, των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι ξεκάθαρε
Keywords
Τυχαία Θέματα