Οι ΗΠΑ θέλουν στον ΟΟΣΑ τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν ώστε η Ρωσία να βοηθηθεί στον στόχο που έχει θέσει να ενταχθεί πλήρως στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας κι Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τόνισε σήμερα στο Παρίσι η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον.

Υπενθυμίζεται ότι μία ρωσική αντιπροσωπεία προσυπέγραψε νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι, στην έδρα του ΟΟΣΑ, τη συνθήκη του διεθνούς οικονομικού οργανισμού "εναντίον της διαφθοράς".

"Προσβλέπουμε στο να συνεργαστούμε με τη Ρωσία ώστε να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθειά της να καταστεί πλήρες μέλος του ΟΟΣΑ", ανέφερε στη δήλωσή της η κ. Κλίντον. "Η εκπλήρωση των υψηλών προδιαγραφών του ΟΟΣΑ από τη Ρωσία, συμπληρώνει τον στόχο της Ρωσίας η οικονομία της να εκσυγχρονιστεί και να διαφοροποιηθεί, εμπλουτίζοντας ταυτοχρόνως την προσπάθεια του ΟΟΣΑ, για οικονομικού-αναπτυξιακού χαρακτήρα συνεργασία, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη".

Σύμφωνα με έκθεση που εξέδωσε πέρυσι η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, η Ρωσία κατατάσσεται 154η σε έναν κατάλογο 178 κρατών.
Keywords
Τυχαία Θέματα