Οι 1.270 με «μπάρμπα στην Κορώνη»!

Πολλοί από τους 1.270 μόνιμους της Βουλής είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» αποκτώντας έτσι μια θέση με προνόμια που θα ζήλευε κάθε Ελληνας, μεταξύ των οποίων «βασιλικές» υπερωρίες, αστρονομικά εφάπαξ και, φυσικά, το περιβόητο «αμετάθετο»
Ουρλιαχτά, απειλές κατά πάντων, «πεσίματα» σε βουλευτές, δημοσιογράφους και όσους -σύμφωνα με τη γνώμη τους- δεν ήταν με το... μέρος τους περιλάμβανε το μενού των πρωτόγνωρων επεισοδίων που έλαβαν χώρα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ακριβώς έξω από την Ολομέλεια του Σώματος, μετά τη ρύθμιση που
ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών εξισώνοντάς τους με τους υπαλλήλους του υπόλοιπου Δημοσίου και ανοίγοντας επί της ουσίας την πόρτα για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Κοινοβουλίου.
Πρωταγωνιστές οι υπάλληλοι της Βουλής οι οποίοι, με το άκουσμα της είδησης, κήρυξαν απεργία απειλώντας να τινάξουν στον αέρα την -ήδη δραματική και ιδιαίτερα κρίσιμη- συνεδρίαση για την ψήφιση του πακέτου των επώδυνων οικονομικών μέτρων. Κι αυτό γιατί απειλούνταν άμεσα τα προκλητικά προνόμια που κατέχουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και τα οποία απέρρεαν κυρίως από το αυτοδιοίκητο της Βουλής.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι θέσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων αποτελούσαν επί χρόνια το μήλον της Εριδος για το Δημόσιο, αφού στην «πιάτσα» τους αποκαλούσαν «πορφυρογέννητους» εργαζόμενους. Η Βουλή αποτελούσε ανέκαθεν τη «χρυσή νησίδα» διορισμών εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ και εντός των... κανόνων της τακτοποίησης των «υποχρεώσεων» του εκάστοτε πολιτικού δυναμικού.
Δεν είναι τυχαίο που ένας σημαντικός αριθμός από τους 1.270 μόνιμους υπάλληλους της Βουλής είναι «σόι» των βουλευτών, πρώην πολιτικοί και στελέχη των κομμάτων, αλλά και πολιτικοί... φίλοι των «300». Εξ αυτού του λόγου «κέρδιζαν» και πολλά περισσότερα προνόμια -που έφταναν στα όρια της πρόκλησης- από τους «κοινούς» δημοσίους υπαλλήλους.

Και βέβαια υπάρχουν στη Βουλή άνθρωποι που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες υπάλληλοι «εξαφανισμένοι» υπό τον τίτλο «αποσπασμένοι» σε διάφορα κομματικά πόστα ή σε εν αποστρατεία πολιτικούς.
Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, όταν τέθηκε το θέμα να εγκατασταθεί στη Βουλή σύστημα κάρτας εισόδου για τους υπαλλήλους, οι πρώτες που αντέδρασαν στο παρασκήνιο ήταν οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά κρούσματα ενδεικτικά της κατάστασης, όπως βουλευτές να παρακρατούν μέρος του εισοδήματος των επιστημονικών τους συνεργατών «υπέρ γραφείου» και αυτό να αποτελεί απαράβατο δεδομένο, αφού οι συνεργάτες ευθυγραμμίζονται θέλοντας και μη για να μπορέσουν να δουλέψουν.

Εκείνο που ουσιαστικά τέθηκε υπό απειλή από τη ρύθμιση ολίγων σειρών του κ. Γιάννη Στουρνάρα είναι μια σειρά οικονομικών -και όχι μόνο- προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι τουλάχιστον μέχρι το πρόσφατο παρελθόν θεωρούνταν, όχι άδικα, τα golden boys και τα ρετιρέ του δημόσιου τομέα. Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν ενταχθεί
Keywords
Τυχαία Θέματα