Ο Καρατζαφέρης δεν θέλει να ξαναμετέχει σε κυβέρνηση

Τον σχηματισμό κυβέρνησης ΠαΣοΚ - ΝΔ μετά τις εκλογές αλλά και την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή με ποσοστό γύρω στο 6,5% βλέπει ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης όπως είπε μιλώντας στον BHMA FM
99,5. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου έκανε την εκτίμηση ότι δεν θα πάρουν τα υψηλά ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις ενώ τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να μετέχει σε ενδεχόμενη μετεκλογική κυβέρνηση ΠαΣοΚ - ΝΔ.

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε «έκρηξη κοινωνικής συνοχής» τον Ιούνιο, με τα μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ που θα βρεθούν από περικοπή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ενώ προσέθεσε ότι δεν μετανιώνει για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη:

- Τι βλέπετε για την επόμενη μέρα των εκλογών;

«Όπως έχει δεσμευτεί το πράγμα από τον κύριο Βενιζέλο και τον κύριο Σαμαρά, με την υποταγή και την υπογραφή στο Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, αυτοί έχουν απομονωθεί σε άλλο δωμάτιο. Είναι οι από εδώ και οι από εκεί. Επομένως, αυτοί οι δύο θα πάνε μαζί. Πιστεύω ότι και οι δυο τους θα συμπληρώσουν τα 150 για να κάνουν την κυβέρνηση».

- Ο ΛΑΟΣ θα μπορούσε να μετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας;

«Οχι, όχι. Δεν μπορούμε να μετάσχουμε. Είναι άλλη φιλοσοφία. Είναι άλλη προσέγγιση. Έχει να κάνει με την αδυναμία επικοινωνίας».

- Τι λέτε για τη Μέρκελ και τις δηλώσεις της.

«Το είχα πει. Μπλοφάρει η κυρία Μέρκελ. Ποιος ξέρει από εσάς πόκερ; Έχει ζευγάρι το πέντε και παριστάνει ότι έχει φουλ του άσσου. Δεν πρόκειται να φύγουμε από το ευρώ. Δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε. Ξεκάθαρες κουβέντες. Χθες βγήκε στο BBC η Μέρκελ και λέει «μα είναι δυνατό να πτωχεύει η Ελλάδα;.Βεβαίως, παραμύθιαζε η Μέρκελ την κυβέρνηση για να πάρουν τα μέτρα που εκείνη ήθελε και ως εκ τούτου η κυβέρνηση παραμύθιαζε τον κόσμο. Και τους έλεγα «παιδιά είναι λάθος. Πάμε πιο δυνατά. Πάμε με περισσότερες απαιτήσεις. Πάμε, μην τα δώσουμε όλα αυτά τα πράγματα». Και ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσα να παρακολουθήσω και δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω σε αυτή τη κατάσταση».

- Το έχετε μετανιώσει που μετείχατε στη κυβέρνηση Παπαδήμου;

«Δεν μετανιώνω που μπήκα στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Είχα δύο δυνατότητες: ή να αφήσω να γίνει ο Πετσάλνικος, εκείνη τη μέρα, Πρωθυπουργός και εναλλακτικά η Ελσα Παπαδημητρίου ή να πάω εκεί μέσα και να τους πω πάμε, σοβαρευτείτε. Εάν είχα αφήσει την Ελλάδα να πάει στα χέρια του Πετσάλνικου, σήμερα θα έπρεπε να απολογούμαι στην συνείδηση της ιστορίας της χώρας. Αυτό έκανα τότε και αυτή ήταν η δικιά μου συμμετοχή ή ακόμα αν μπορούσα να πω πολιτική θυσία».

- Γιατί επιτεθήκατε στη Χρυσή Αυγή;

«Βλέπω μια ασυλία. Βλέπω ένα σύστημα, το οποίο δίνει μια ασυλία σε κάτι το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δημιουργείται μια ενοχή. Ακούμε Χρυσή Αυγή. Τι είναι η Χρυσή Αυγή; Ας μας πει κάποιος. Η Χρυσή Αυγή έχει ένα έντυπο, το οποίο έχει, σχεδόν, μήνα παρά μήνα, στη
Keywords
Τυχαία Θέματα