Ο Ε.Βενιζέλος θέλει αντίπαλο τον Χ.Παπουτσή

Λίγες λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμιστούν μέχρι την επίσημη έναρξη των διαδικασιών ανάδειξης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με σημαντικότερη εκείνη της αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής της Εθνικής Συνδιάσκεψης, η οποία, πιθανότατα θα μετατεθεί για μια εβδομάδα αργότερα, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να διευθετηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια. Αρχικά η Συνδιάσκεψη είχε προσδιοριστεί και ανακοινωθεί για το διήμερο 3-4 Μαρτίου.
Όπως όλα δείχνουν με τη λήξη της Συνδιάσκεψης θα συνεδριάσει και το Εθνικό Συμβούλιο στο οποίο
θα κατατεθούν και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα κυλήσουν ομαλά οι διεργασίες και η όποια αντιπαράθεση θα γινόταν σε ήπιους τόνους, φωτιά έβαλαν οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου περί μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Πλέον, οι δηλώσεις αυτές, οι οποίες θεωρείται ότι απηχούν και τις απόψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναμένεται ότι θα είναι εκείνες που θα δώσουν τον τόνο στις συζητήσεις και γύρω από αυτές θα υπάρξει έντονη πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων.
Οι υποψηφιότητες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, καθώς οι υποψήφιοι συμπεριφέρονται τυπικά, αναμένοντας την επίσημη κομματική διαδικασία, αυτή της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, από το οποίο θα γίνει και η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.
Επί του παρόντος, η μόνη βέβαιη υποψηφιότητα θεωρείται εκείνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κινείται, ήδη, ως ο μελλοντικός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην επιθυμεί να είναι ο μοναδικός υποψήφιος και θα ήθελε να υπάρχει και δεύτερος, θεωρώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή ως τον ιδανικότερο αντίπαλο, επι του οποίου, αν επικρατήσει (κάτι για το οποίο εμφανίζεται βέβαιος) θα είναι πλήρως νομιμοποιημένος να κάνει τις επιλογές του για όλα τα ζητήματα, είτε αυτά αφορούν στο κόμμα και τα όργανά του είτε το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, που περιλαμβάνει, βεβαίως και την πολιτική συμμαχιών και μετεκλογικών συνεργασιών.
Ο κ. Παπουτσής, από την πλευρά του έχει αποφύγει, μέχρι στιγμής, να ανοίξει τα χαρτιά του και δεν πρόκειται να το κάνει, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ι», μέχρι τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, η υποψηφιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πρέπει να θεωφρείται δεδομένη. Η επιφυλακτικότητα του κ. Παπουτσή σχετίζεται αφενός με την κομματική νομιμότητα, η οποία επιτάσσει ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά και της συνέπειας με προηγούμενες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θα πάρει θεση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μόλις η χώρα ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ο ίδιος θεωρεί ότι μέχρι να περάσουν το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση από τα κοινοβούλια των άλλων χωρών της ευρωζώνης ο κίνδυνος θα υφίσταται. Και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι Φινλανδοί ζήτησαν τις εμπράγματες εγγυήσεις μετά την ψήφιση του μνημονίου από την ελληνική Βουλή.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε στ
Keywords
Τυχαία Θέματα