Ο αρχιεπίσκοπος διαψεύδει ότι εμπλέκεται

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, δήλωσε ότι συναντήθηκε με πολλά άτομα που εμπλέκονται στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου της νέας Βουλής, αλλά επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έχει ανάμειξη, με κανέναν τρόπο.

Ο αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, που είναι ένας από τους μέχρι στιγμής υποψήφιους για το αξίωμα, το δεύτερο
στην πολιτειακή ιεραρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας".

"Ασφαλώς και μίλησα με τον κ. Ομήρου. Η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για όλους", είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος. Eρωτηθείς αν ο ίδιος επιλέγει την υποψηφιότητα Γιαννάκη Ομήρου, απάντησε ότι ο ίδιος δεν ψηφίζει για την ανάδειξη προέδρου της Βουλής.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι συνομίλησε και με τον βουλευτή του ΔHKO Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος αρνείται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του ηγέτη του κόμματός του, Μάριου Καρογιάν, αλλά είπε ότι έχει συνομιλήσει και με πάρα πολλούς άλλους βουλευτές.

Σε άλλη ερώτηση, αν η Εκκλησία θα ασκήσει ρυθμιστικό ρόλο στην ανάδειξη προέδρου της Βουλής, απάντησε πως οι βουλευτές δεν είναι παιδάκια για να θέλουν τη συμβουλή του ή να παρασυρθούν από τις δικές του απόψεις.

Η εκλογή για την ανάδειξη του προέδρου της Βουλής θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί δύο υποψηφιότητες, εκείνη του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριου Καρογιάν, την οποία στηρίζει και το ΑΔΕΛ και εκείνη του προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, την οποία στηρίζει και το Ευρωκό.

Πληροφορίες στον Τύπο αναφέρουν ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει κάνει πρόταση στο ΑΚΕΛ για εκ περιτροπής προεδρία του Σώματος, από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, πρόταση που σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα δεν έγινε αποδεκτή από την πλευρά του ΑΚΕΛ.
Keywords
Τυχαία Θέματα