Νέες συλλήψεις Παλαιστινίων

Εξήντα Παλαιστίνιοι από το χωριό Αουάρτα συνελήφθησαν σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία μίας οικογένειας εβραίων εποίκων στο γειτονικό χωριό Ιταμάρ στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Τρεις κάτοικοι του Αουάρτα, μέλη της οικογένειας του Ζιμπρίλ Αουάντ, ενός μέλους του Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, που σκοτώθηκε πριν 4 χρόνια από τον ισραηλινό στρατό στη Νάμπλους, συνελήφθησαν κοντά στη Ραμάλα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο ο ισραηλινός
στρατός αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες "συνέλαβαν εκατοντάδες κατοίκους και τους ανέκριναν προτού τους αφήσουν ελεύθερους, όμως 60 παραμένουν υπό κράτηση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάις Αουάντ, αξιωματούχος στο Αουάρτα, προσθέτοντας ότι ένα κορίτσι 16 ετών, η Τζούλια Αουάντ παραμένει υπό κράτηση.

"Δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι σε όλο το χωριό που δεν έχει υποστεί υλικές ζημιές, είτε πρόκειται για το πλυντήριο, το ψυγείο, τον δορυφορικό αναμεταδότη, χωρίς να αναφερθούμε στις διακοπές ρεύματος και την κατάσχεση χιλιάδων τετραγωνικών γης του χωριού, όπου οι έποικοι έχουν εγκαταστήσει τα λυόμενά τους", επεσήμανε ο Κάις Αουάντ.

Ο ισραηλινός στρατός είχε συλλάβει πριν μία εβδομάδα περίπου 100 κατοίκους του Αουάρτα από τους οποίους συγκεντρώθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA.

Στις 11 Μαρτίου ένα ζευγάρι ισραηλινών εποίκων από το χωριό Ιταμάρ μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου μαζί με τα τρία τους παιδιά, μία δολοφονία η οποία αποδόθηκε στους Παλαιστινίους.
Keywords
Τυχαία Θέματα