Να επεκταθεί η ισχύς του νόμου για την προστασία των καταθέσεων

Η «αιμορραγία» των τραπεζικών καταθέσεων σε συνδυασμό με την ακατάσχετη φημολογία πρέπει να σταματήσει το συντομότερο, όπως σημειώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας την προστασία των καταθέσεων (Ν. 3714/2008) ''λόγω του κλίματος ανασφάλειας που επικρατεί τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στους καταθέτες''.

Η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, η οποία να υπογραμμίζει
με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι οι καταθέσεις σε ευρώ δεν διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο. Επιπροσθέτως και πριν ακόμα λήξει η ισχύς του Ν. 3714/2008 (έως 31/12/2011), σύμφωνα με τον οποίο το κράτος εγγυάται καταθέσεις μέχρι ύψους 100.000 ¤ ανά φυσικό πρόσωπο, θα πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό ανάλογη νομοθετική παρέμβαση για επιμήκυνση της περιόδου «προστασίας» που ορίζει ο εν λόγω νόμος για επιπλέον τρία έτη (έως 31/12/2014) προκειμένου να δοθεί έτσι και το κατάλληλο μήνυμα στους καταθέτες.

Επίσης, ζητάει να επεκταθεί η ισχύς του νόμου, για το ίδιο ύψος χρηματικού ποσού, και στους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα