Με σταθερότητα, να δημιουργήσουμε ένα δημιουργικό αύριο

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Θα συμφωνήσω με τη γνώμη του i-R. Η Δημοκρατία θέλει καθαρούς κανόνες και λειτουργία στο φως της ημέρας. Είναι μια στιγμή πολιτικής ωριμότητας και κοινωνικής ευθύνης για όλους μας, συνολικά αυτός ο καιρός. Και πριν, και τώρα και αύριο. Ο πολιτικός κόσμος υπάρχει και έχει λόγο ύπαρξης για ενα και μόνο λόγο: Να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Γι αυτό και έχει "προνόμια" και διοικεί τη χώρα (την κυβερνά,ακριβέστερα). Είναι γνωστό
οτι στην Ελλάδα, η πολιτική "τάξη" διολίσθησε και έγινε σε μεγάλο βαθμό "υπηρέτης" των κατά καιρούς "συμφερόντων". Στις ΗΠΑ το λύσανε διαφορετικά το συγκεκριμένο πρόβλημα (και σωστά κατα τη γνώμη μου - και στη Ρωσία με τον Πούτιν όπως και αλλού στην Ε.Ε.). Τα επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα και θεμιτά είναι και πρέπει να εκφράζονται στην πολιτική ζωή του τόπου (ειδικά σε εναν μικρό τόπο, σαν τον δικό μας). Τίμια και καθαρά και στο φως της ημέρας. Ο Ομπάμα αισθάνεται υπερήφανος όταν επιχειρηματίες τον χρηματοδοτούν για συγκεκριμένα έργα. Δεν ντρέπεται.Τα κόμματα (δημοκρατικοί και ρεπουμπικάνοι) ανακοινώνουν με υπερηφάνεια πόσα λεφτά μάζεψαν απο τα διάφορα επιχειρηματικά λόμπυ. Υπουργοί - στις ΗΠΑ - και στις άλλες κρατικές θέσεις, γίνονται εκπρόσωποι των συμφερόντων που ΦΑΝΕΡΑ χρηματοδότησαν τις εκλογικές καμπάνιες των υποψηφίων. Πρόβλημα έχει, όποιος κρυφά δίνει χρήματα. Αυτά, είναι συνυφασμένα τόσο πολύ με την δημοκρατία στις ΗΠΑ, που είναι απολύτως αυτονόητα. Εδω, στο Ελλαδιστάν, είναι εγκλήματα καθοσιώσεως, άσχετα εαν οι περισσότεροι πολιτικοί μας και στις ΗΠΑ σπούδασαν και οι περισσότεροι έξω έζησαν και τα παιδιά τους έξω σπουδάζουν και ΟΛΟΙ οι έλληνες ταξιδεύουμε ανα την υφήλιο συνέχεια (και γνωρίζουμε τι ισχύει διεθνώς).
Τι θέλω να πω. Η Ελλάδα σήμερα ετοιμάζεται να δημιουργήσει ενα καλλίτερο αύριο. Και το γνωρίζουν - παρασκηνιακά - ΟΛΟΙ. Μηδενός εξαιρουμένου (των διαφόρων "συστημάτων"). Και αυτή την ώρα γίνονται εξαιρετικά σημαντικές συζητήσεις (και αποφασίζονται) όλες οι νέες δομές του ελληνικού κράτους (συμπεριλαμβανομένων και του επιχειρηματικού).
Θα ήταν πράξη αφροσύνης και μέγιστης ανευθυνότητας και άμεσης χρεωκοπίας, οποιαδήποτε κίνηση...ανατροπής ή εκλογών ή συγκυβέρνησης (αφού και ο Α.Σαμαράς θέλει όταν με το καλό φτάσει εκείνη η στιγμή, να πάρει μια "καθαρή εντολη" διακυβέρνησης για τον εαυτό του και το κόμμα του - που είναι απολύτως θεμιτό βέβαια).
Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει, είναι να στηριχτεί ΑΥΤΗ η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, να διασφαλίσει την 6η και 7η δόση (για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις) και σταθερά το 2013 να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές(σε ενα ομαλό τοπίο). Οτιδήποτε άλλο, φέρνει τη χώρα σε καταστροφή, αντικειμενικά. Οποιος ή όποια δεν μπορεί αυτό να το αντιληφθεί, είναι δικό του και δικό της πρόβλημα. Οχι της χωρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα