Κ.Παπούλιας: Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς

Ολιγοήμερες αποδράσεις, κυρίως στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, για τις ημέρες του Πάσχα πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ακριτικές μονάδες του στρατού στα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

«Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα(σ.σ.χθες) με ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ιησούς Χριστός
κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας από το στρατιωτικό φυλάκιο του ακριτικού χωριού Δριμάδες Πωγωνίου στην ελληνο-αλβανική μεθόριο.

«Και το μήνυμα είναι για εμάς, αυτή τη στιγμή να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά μας πάθη. Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας αντάλλαξε με όλους ευχές, συνέφαγε με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της μονάδας και μοίρασε δώρα στους οκτώ στρατεύσιμους του φυλακίου των συνόρων.

Κατά την αναχώρησή του, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Ζήσατε και ζήσαμε ωραίες στιγμές εδώ, στην ακριτική Ελλάδα, σε μια άλλη Ελλάδα, σε μια Ελλάδα που πάσχει, που μοχθεί, που ελπίζει. Αυτήν την Ελλάδα δεν έχουμε δικαίωμα να τη διαψεύσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη. Ήταν σήμερα στιγμές ανεπανάληπτες, τις ζήσατε και εσείς πιστεύω».

Ο κ. Παπούλιας βρίσκεται ήδη από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας στα Ιωάννινα. Το Μεγάλο Σάββατο βρέθηκε στους Φραγκάδες Ζαγορίου.

Ο Πρωθυπουργός, όπως κάθε χρόνο, βρίσκεται στην Πύλο. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.

«Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του, στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την προσδοκία για την Ανάσταση και της πατρίδας μας και την αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη» δήλωσε, χθες βράδυ, ο Πρωθυπουργός.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος,

«Για μας τους Έλληνες, το Πάσχα δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, είναι και μία πηγή στην οποία επιστρέφουμε κάθε χρόνο για να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πασχαλινό μήνυμά του.

«Η πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά αν τα πιστέψεις, μας προτρέπει να είμαστε ενωμένοι, δημιουργικοί, θετικοί παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Γιατί η Ανάσταση της χώρας μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια» συμπληρώνει.
Στην Αθήνα παρέμεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Στην Κρήτη με την οικογένειά του γιορτάζει το Πάσχα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Στην ακριτική Γαύδο βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ο .κ. Τσίπρας, ο οποίος στο πασχαλινό μήνυμά του έκανε λόγο για μια «διαρκή σταύρωση δίχως ανάσταση», εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου.

«Το αναστάσιμο μήνυμα είναι μήνυμα ελπίδας. Μετά τη σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Για το λαό μας, όμως ο Γολγοθάς του μνημονίου είναι μια συνεχής σταύρωση, χωρίς ανάσταση. Η ανάσταση θα έρθει όταν νικήσουμε τον φόβο και ανατρέψουμε το μνημόνιο» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην ακριτική Γαύδο, όπου αντάλλαξε ευχές με τους λιγοστούς κατοίκους και άκουσε τα παράπονά τους.

Στην Αθήνα παρέμεινε και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην Ικαρία βρίσκεται και φέτος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Keywords
Τυχαία Θέματα