"Κόκκινο" στην "τρόϊκα"

Για όλα τα ανοικτά ζητήματα, μετά και την αποχώρηση της τρόικας την περασμένη εβδομάδα, συνεδριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Η επιμονή της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο και η παράταση του χαρατσιού στα ακίνητα και για το 2013, δοκιμάζουν τις αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
και οι άλλοι δυο κυβερνητικοί εταίροι, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, προσπαθούν να βρουν κοινό τόπο.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την τρόικα, ώστε να αποδεσμευτεί σύντομα η δόση των 2,8 δισ. ευρώ και να μην παρουσιαστεί νέα εμπλοκή με τους πιστωτές.

Ο Πρωθυπουργός τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., εμφανίζεται αποφασισμένος να μην αφήσει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.

Ο κ. Σαμαράς, αναγνωρίζει την κρισιμότητα των στιγμών και έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται με βάσει τις νεώτερες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα