Κοιτάζουμε στα μάτια το μέλλον...

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
«Οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (K.O.) της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκλήθηκε ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί των νέων μέτρων(την Τετάρτη). «Η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση» τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω» δήλωσε ο κ. Σαμαράς
και παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται περικοπούν εκ νέου μισθοί και συντάξεις, και πρόσθεσε επίσης ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν «όταν βγούμε από τα ελλείμματα».
Αναφερόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «παρά τις μεγάλες διαφορές μας στο παρελθόν και παρά τις τριβές που υπάρχουν πότε-πότε ανάμεσά μας, παλεύουν και εκείνοι για να γίνει η μεγάλη ανατροπή και να αρχίσει η αναγέννηση αυτού του τόπου». «Ψηφίζοντας τις επόμενες ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν και όσους προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα πίσω και να τη σύρουν ακόμη πιο πίσω» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την απόλυτη ανάγκη άμεσης ψήφισης των περικοπών που μειώνουν το έλλειμμα κατά 13,5 δισ. ευρώ προς αποδέσμευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως «μόνο το 10% θα πάει στους δανειστές μας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά». Παράλληλα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει κερδίσει μάχες στο εσωτερικό και το εξωτερικό (απέναντι στον κίνδυνο έξοδο από το ευρώ και σε ένα μέτωπο δυνάμεων που ήθελα να μεταχειριστούν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια για να επιβάλουν πειθαρχία στα υπόλοιπα κράτη-μέλη), και δίνει μάχη για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή. Ο ίδιος είπε πως η χώρα έχασε την τελευταία διετία από μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μειώσεις δαπανών του Δημοσίου, αυξήσεις φόρων, και από την ύφεση και την ανεργία, το 35% του βιοτικού μας επιπέδου -μία καθίζηση ευημερίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στη μεταπολεμική Ευρώπη. «Εάν μας υποχρέωναν τώρα να βγούμε από τη ζώνη του ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009, γεγονός που θα διέλυε την κοινωνία, θα ισοπέδωνε την οικονομία και θα επέφερε τεράστιους κινδύνους στα εθνικά μέτωπα της χώρας», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.- Το i-R θα παραθεσει στη συνεχεια ΟΛΟΚΛΗΡΗ την εξαιρετικα κρισιμη και σημαντικη (ιστορικης σημασιας)ομιλια του Πρωθυπουργου και Προεδρου της ΝΔ κ.Αντωνη Σαμαρά καθως και το σχετικο βιντεο.
Keywords
Τυχαία Θέματα