«Κοινή ομάδα εργασίας για θέματα ναυτιλίας θα συστήσουν Κύπρος-Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη της θαλάσσιας πολιτικής»

Επίσκεψη Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη στην Κύπρο

Ευρεία και θετική κάλυψη παρέχει η πλειονότητα των ηλεκτρονικών και έντυπων ε/κ ΜΜΕ στο χθεσινό πρόγραμμα επαφών και στις δηλώσεις του έλληνα Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου.
Σε δελτίο του ΚΥΠΕ με τίτλο «Κυπριακό και οικονομική κρίση συζήτησαν Πρόεδρος Χριστόφιας και Έλληνας Υπ. Ναυτιλίας» επισημαίνεται ότι για τους χειρισμούς της ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει
περιέλθει η ελληνική οικονομία, ενημέρωσε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Ελληνας Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ενώ ο ίδιος ενημερώθηκε σε βάθος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό. Ο Έλληνας Υπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χθες το πρωί στο Προεδρικό, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζου.
Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Έλληνας Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι «διαπιστώσαμε από κοινού ότι για την Ελλάδα υπάρχει βελτίωση του κλίματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό αποτελεί μια προϋπόθεση προκειμένου τις επόμενες βδομάδες, μαζί με τη σκληρή εργασία που θα καταβάλουμε, να έχουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου κάποια αποτελέσματα, επιτυχίες, που θα μας δώσουν προοπτική σαν οικονομία και πάνω απ’ όλα σαν κοινωνία». Συζητήσαμε, είπε, "για την κρίση που ταλανίζει την ευρωζώνη και την Ευρώπη, και ματώνει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, που καλείται να σηκώσει το βάρος μιας πολιτικής, η οποία αν δεν ανατραπεί σύντομα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενδέχεται να οδηγήσει το όλο οικοδόμημα σε πλήρες αδιέξοδο". Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστόφια "για τις προσπάθειες που κάνει η νέα ελληνική Κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση". Ο κ. Μουσουρούλης είπε ακόμα ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο όλες τις πτυχές του Κυπριακού και ενημερώθηκε «σε βάθος» για τις εξελίξεις.
Ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου δήλωσε, από πλευράς του, ότι «είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Πρόεδρο για όλες τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σε ευρωπαϊκά θέματα και θέματα κοινού ενδιαφέροντος» και ευχαρίστησε τον Ελληνα Υπουργό που η πρώτη του επίσκεψη εκτός Ελλάδος από την ανάληψη του υπουργικού θώκου, γίνεται στην Κύπρο.

Σε δεύτερο δελτίο του ΚΥΠΕ με τίτλο «Κύπρος και Ελλάδα αποφάσισαν να συστήσουν Κοινή Ομάδα Eργασίας για θέματα ναυτιλίας» σημειώνεται ότι κοινή Ομάδα Εργασίας Ελλάδας και Κύπρου για θέματα ναυτιλίας αποφάσισαν να συστήσουν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μουσουρούλης κατά τη διάρκεια συνάντησής τους χθες στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι «συζητήσαμε μια ευρεία γκάμα θεμάτων τα οποία ενδιαφέρουν τις δύο πλευρές, τόσο σε διμερές επίπεδο αλλά και ως χώρες, κράτη – μέλη της ΕΕ, ιδιαίτερα θέματα
Keywords
Τυχαία Θέματα