Κλειστή η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ

Κλειστή θα μείνει την Πέμπτη, 12 Μαϊου, η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτήν προγραμματίζουν κατάληψη στις εγκαταστάσεις της, διαμαρτυρόμενοι για την ανεπαρκή χρηματοδότησή της. Πρόσφατα το πανεπιστήμιο είχε ανακοινώσει την διασφάλιση περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Παιδείας για την συνέχιση της λειτουργίας της Λέσχης,
ωστόσο, με νέα απόφαση το ποσό αυτό θα περιοριστεί στα 4,8 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία της. Οι δαπάνες της Φοιτητικής Λέσχης για το 2011 υπολογίζονται περίπου στα 8,5 εκατομμύρια, ενώ εργάζονται σε αυτήν 150 άτομα, εκ των οποίων οι 120 με εργολαβική σχέση.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι προσβλέπει σε μία κοινά αποδεκτή λύση για την βιώσιμη λειτουργία της, σε όφελος του δημόσιου συμφέροντος. «Μόνιμη και σταθερή επιδίωξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Λέσχης και του Πρυτανικού Συμβουλίου είναι, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της και η παραμονή της σε καθεστώς δημόσιου χαρακτήρα» δήλωσε ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να αναζητηθούν λύσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα