Κατάρτιση δασικών χαρτών για το νομό Αχαϊας

Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. έχει συμπεριλάβει, με πρότασή της, το νομό Αχαϊας στο έργο με τίτλο "Ανάπτυξη Υπηρεσιών και Υποδομής Χωρικών Δεδομένων για την προστασία δασών και δασικών εκτάσεων". Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, καθηγητή Απόστολου Αρβανίτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή,
μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου. Στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου, αναφέρει ο κ. Αρβανίτης, προβλέπεται η κατάρτιση δασικών χαρτών για το σύνολο του Νομού Αχαϊας, εξαιρουμένων των περιοχών στις οποίες έχουν ήδη καταρτισθεί δασικοί χάρτες.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, είχε απευθυνθεί στην κυβέρνηση με ερώτηση του, θυμίζοντας ότι με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, κηρύσσονται υπό κτηματογράφηση, κατά προτεραιότητα.

Ανέφερε, επίσης, ότι στην Αχαϊα, παρά τις πυρκαγιές του 2007, δεν έχουν προχωρήσει οι μελέτες και δεν έχει δημοπρατηθεί το έργο, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν καταρτισθεί οι δασικές χάρτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα