Καιρός για πολύ και σκληρή δουλειά, οχι για διαλλείμματα

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Είναι φανερό μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με τους αγοραστές τους και καθως προχωράμε στην σύναψη της νεας δανειακής σύμβασης και της υλοποίησης του 2ου "πακέτου οικονομικής στήριξης" απο την «τρόϊκα» οτι η χώρα χρειάζεται σκληρή και πολύ δουλειά, χωρίς κανένα διάλλειμμα. Και απόλυτη αξιοπιστία στα συμφωνηθέντα. Ενω είναι σε εξέλιξη μείζονες στρατηγικής σημασίας συμφωνίες για τη χώρα.
Είναι ολοφάνερο οτι αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει, εαν οι εκλογές
γίνουν το προσεχές διάστημα, όπως και οτι η διάθεση του κόσμου είναι να "μαυρίσει" με πολύ μεγάλη οργή και πάθος κόμματα και πολιτικούς. Εδω δεν μπορεί πολιτικός να εμφανιστεί σε γιορτή ή παρέλαση, θα εμφανιστεί για να ζητήσει...ψήφο; Ενω είναι εξαιρετικά αμφίβολλη ακόμη και η διεξαγωγή με ομαλότητα, των ίδιων των εκλογών.
Η παθολογική εμμονή - κατάρα και αρρώστια των νεοελλήνων - για "κάλπες" είναι γνωστή (απο την επομένη κάθε εκλογικής αναμέτρησης, ζητάμε...εκλογές, κάθε εβδομάδα). Θεμιτές στη δημοκρατία οι φιλοδοξίες κομμάτων και πολιτικών, αλλά στον σημερινό κόσμο, η επιβίωση ενος έθνους και μιας πατρίδας, προέχει όλων των άλλων. Τα λάθη και οι ανεπάρκειες των σημερινών πολιτικών, μας εφεραν "μέχρις εδω". Δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά εμεις στραβά αρμενίζουμε. Καιρός να πλεύσουμε "επαγγελματικά", με εξωστρέφεια και χωρις φοβίες, αλλά με γνώση και όραμα και όλοι μαζί...(κατα το δυνατόν).
Keywords
Τυχαία Θέματα