Ηθελε να γίνει και ο Πάνος Πρωθυπουργός!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΞΗ ΣΗΜΕΙΑ

1. O κ. Καμμένος λέει ότι προτείνει την άμεση κήρυξης της ΑΟΖ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος του θύμισε ότι με το νόμο για την έρευνα των υδρογονανθράκων που ψήφισε η κυβέρνηση πριν μερικούς μήνες, έχει κηρυχθεί το εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα της ΑΟΖ.
Παραβιάζει ανοιχτές θύρες. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ στην 4η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας έχουμε τον κ. Καρυώτη, τον καθηγητή ο οποίος είναι ο μέγιστος Έλληνας ειδικός στα θέματα της ΑΟΖ.

2. Προτείνει να γίνει η Τράπεζα της Ελλάδος εκδοτική Αρχή, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και να μην είναι Α.Ε. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος του είπε ότι αυτό το έχει προτείνει εδώ και πολύ καιρό ο κ. Σταρκ που φερόταν ως «γεράκι» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το έχει υιοθετήσει ο ίδιος και το έχει αναπτύξει δια μακρόν στη Βουλή και στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Άρα παραβιάζει επίσης ανοιχτές θύρες.

3. Θέλει Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος, παραδόξως από το 2009. Ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι αυτό είναι αστείο, ότι αν ήθελε θα έπρεπε να είναι από το 1974. Ζητάει να μάθει πόσο είναι το είναι το χρέος. Πρέπει να μάθουν οι Έλληνες πόσο είναι το χρέος. Το χρέος μας αυτή τη στιγμή είναι τα 70 δισεκατομμύρια των νέων ομολόγων που χρωστούμε διεθνώς σε ιδιώτες και τα 150 δισεκατομμύρια που έχουμε εισπράξει από τα 240 των δύο δανειακών συμβάσεων. Το σύνολο του δημοσίου χρέους της χώρας αυτή τη στιγμή, είναι 220 δισεκατομμύρια. Το 103% του ΑΕΠ. Αυτό είναι το χρέος της χώρας τώρα. Μήπως θυμάται πόσο το έχουμε παραλάβει; Θ’ ανέβει το χρέος αυτό για να ξανακατέβει εάν θέλουμε να προστατεύουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων, με την ανακεφαλαιοποίηση.

4. Θέλει αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Μα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών προ πολλού. Κι έχει αποδειχθεί στις υποθέσεις τις πρόσφατες ότι δεν ισχύει ο νόμος αυτός όταν έχουμε δωροδοκίες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

5. Λέει επίσης ότι θέλει να πάνε όλα τα έγγραφα στη Βουλή για το τι έκαναν οι κυβερνήσεις από το 2009. Μα, όλα τα έγγραφα είναι στη διάθεση της Βουλής και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

6. Το τελευταίο σημείο ήταν οι πολεμικές αποζημιώσεις, οι γερμανικές αποζημιώσεις. Του είπαμε λοιπόν ότι και γι' αυτό δώσαμε αγώνα στη Χάγη. Παρενέβημεν στη δίκη που έγινε μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας, και πρέπει φυσικά να σεβαστούμε την απόφαση αυτή διότι υπάρχουν ορισμένα όρια του Διεθνούς Δικαίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα