Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ

-ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
-ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ
Την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με το ισχύον Σύνταγμά της, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου με τις δραστηριότητες της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ τα τελευταία δέκα χρόνια, ο κ. Μπαγίς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία, στην ενταξιακή αυτή πορεία της, βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο
στάδιο από πολλά κράτη-μέλη.

Μάλιστα, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί για την ευρωπαϊκή πορεία λειτουργούν ασταμάτητα.

Αναφερόμενος στο ισχύον σύνταγμα της χώρας του, ο κ. Μπαγίς εκτίμησε πως "δεν φαίνεται πιθανό για την Τουρκία να γίνει μέλος της ΕΕ με το ισχύον Σύνταγμά της".

Πρόσθεσε δε πως "η Τουρκία θα έχει σύντομα ένα κοινωνικό Σύνταγμα, που θα καταρτίσουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί της" και αυτό, όπως είπε, "θα είναι μια συναρπαστική εξέλιξη στην πορεία της χώρας προς την ΕΕ".
Αύξηση εξαγωγών τον Απρίλιο
Αύξηση κατά 26,5% κατέγραψαν οι τουρκικές εξαγωγές τον Απρίλιο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 και διαμορφώθηκαν σε 11,8 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αρμόδια υπηρεσία στατιστικής στην Τουρκία, οι εισαγωγές, την ίδια περίοδο, αυξήθηκαν κατά 40,2%, διαμορφούμενες σε 20,9 δισ. δολάρια.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 22,4% (από 35,4 δισ. δολάρια σε 43,3 δισ. δολάρια πέρυσι), ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 44,1% (από 53,4 δισ. δολάρια σε 77,7 δισ. δολάρια).
Keywords
Τυχαία Θέματα