Η Ντόρα στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου

Τη στήριξή της στην κυβέρνηση επανέλαβε -όπως έπραξε και με την ψήφο εμπιστοσύνης- στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, παρ' ότι το κόμμα της δεν συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο.
Στη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να οργανώσουν το συντομότερο, την προπαρασκευή θέσεων
που θα παρουσιάσει ο κ. Παπαδήμος, στον ευρωπαϊκό διάλογο για το μέλλον της Ε.Ε. και του ευρώ.

«Είναι όχι μόνο εθνική ανάγκη, αλλά, επιτέλους, και εθνικό δικαίωμα της Ελλάδος ως ισότιμου μέλους της Ε.Ε. και της ευρωζώνης» είναι η άποψη της κυρίας Μπακογιάννη που είπε στον κ. Παπαδήμο και οτι πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα έθεσε και το θέμα της απόσυρσης του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και αντιπρότεινε την αντικατάστασή του με το μέτρο της φορολόγησης των υψηλών εισοδημάτων, ώστε να εισπραχθούν τα 8 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο χαράτσι, ενώ ζήτησε και την προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μετά τις τελευταίες εξελίξεις λέει στους συνομιλητές της, ότι είναι δικαιωμένη αφού και κυβέρνηση εθνικής ανάγκης σχηματίστηκε και πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και ειδικά η Ν.Δ. στηρίζει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου καθώς και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η κυρία Μπακογιάννη σε συνομιλίες με βουελυτές και συνεργάτες της δεν εμφανίζεται αρνητική να επιμηκυνθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, πέραν της 19ης Φεβρουαρίου, με το επιχείρημα, ότι «δεν μπορείς από τη μία μεριά να λες ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και από την άλλη να μη δίνεις τον απαραίτητο χρόνο».
Η ίδια, όμως εμφανίζεται βέβαιη ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, διότι, όπως υποστηρίζει, ο ελληνικός λαός θα μιλήσει και θα επιβάλει κυβερνήσεις συνεργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα