Η Ε.Ε. θέλει την Ελλάδα στο «ευρώ»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε την Τρίτη το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπελί, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η άποψη που είχε εκφράσει η αρμόδια για ψηφιακά θέματα επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Νέλι Κρους ότι η ευρωζώνη μπορεί να ζήσει και χωρίς την Ελλάδα.

«Η
θέση της Επιτροπής δεν έχει αλλάξει και παραμένει σαφής: θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος εκπρόσωπος. Ο Μπελί πρόσθεσε ότι η Επιτροπή «είναι επίσης βεβαία ότι το ευρώ θα επιβιώσει στην καταιγίδα και θα βγει από την κρίση ισχυρότερο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο έπειτα από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, δήλωσε ότι «η στιγμή είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα» και ότι «μια συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων και για το δεύτερο πακέτο διάσωσης είναι κοντά». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε την Ελλάδα να μείνει στο ευρώ».

Η ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant δημοσίευσε την επίμαχη δήλωση της Κρους. «Δεν είναι αλήθεια ότι η ευρωζώνη θα καταρρεύσει αν φύγει μια χώρα», είχε υποστηρίξει η ολλανδή επίτροπος.
Keywords
Τυχαία Θέματα