Για να ΜΗΝ υπάρξουν άλλοι αεριτζήδες

Δύο προτάσεις, που αξίζουν να τις προσέξουμε, έκανε, μεταξύ άλλων, προς την κυβέρνηση ο Στέφανος Τζουμάκας, παρουσιάζοντας την πολιτική του πρόταση, τη μόνη ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρόταση που έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ.
Πρότεινε στη κυβέρνηση να νομοθετήσει:
α. Την απαγόρευση μεταφοράς χρημάτων από την Ελλάδα σε άλλη χώρα, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.
β. Την υποχρέωση κάθε ξένης εταιρίας που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα,
να προκαταβάλει το 30% της επένδυσης.
Μικρή σημείωση: αν είχε νομοθετηθεί το πρώτο δεν θα είχαν φύγει από τη χώρα, από το 2010 μέχρι σήμερα, 65 δις ευρώ, κάτι που, όπως είπε ο Στέφανος και είναι έτσι, αποτελεί κακούργημα.
Αν νομοθετηθεί το δεύτερο, η Ελλάδα δεν θα κινδυνεύει να πέσει θύμα αεριτζήδων, δήθεν επενδυτών, που θα φέρουν οι εγχώριες βδέλλες του δημοσίου πλούτου. Οι επενδύσεις θα γίνουν από υγιείς ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα έρθουν για να λεηλατήσουν, αλλά για να αποκομίσουν νόμιμο κέρδος, αλλά να ωφεληθούν, επίσης, η χώρα και οι πολίτες της. Κάθε άλλη προσέγγιση, του τύπου ότι έτσι δεν θα έρθει κανένας να επενδύσει είναι είτε εκ του πονηρού, είτε αφελής. Γιατί, τώρα που δεν ισχύει αυτό, πόσες ξένες επενδύσεις έχουν γίνει;
Είναι φανερό πως κάποιοι θέλουν να μείνει ανοιχτό το θέμα για να μπορούν να κάνουν αρπαχτές και να δημιουργούν τις γνωστές ΒΙΠΕ (Βιομηχανικές Περιοχές) οι οποίες σήμερα είναι όλες ερημωμένες. Αλλά οι αεριτζήδες πήραν τα χρήματα και έφυγαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα