Γερουλάνος: Nα αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα

Ιση φορολογική μεταχείριση σε σύγκριση με τους άλλους κλάδους του τουρισμού ζήτησε ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (Hatta) Γιώργος Τελώνης, από το βήμα της ετήσιας τακτικής συνέλευσης του συνδέσμου, η οποία έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσία της πολιτικής και τουριστικής ηγεσία της χώρας. Αίτημα του συνδέσμου η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6,5% για το έργο των τουριστικών γραφείων όπως ισχύει ήδη στα τουριστικά καταλύματα.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός
Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στάθηκε στη συνεισφορά των τουριστικών γραφείων και στο έργο που αυτά επιτελούν στο τουριστικό προϊόν της χώρας χαρακτηρίζοντας το κομβικό. Ενδεικτικό της δυναμικής των τουριστικών γραφείων, ο υπουργός σημείωσε την πρωτοβουλία της ελληνικής τουριστικής ηγεσίας για τη δυνατότητα χορήγησης Visa από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες επικεντρώνοντας στην αγορά της Ρωσίας.

Κάνοντας μια συνολική αποτίμηση των μέχρι τώρα τουριστικών πραγμάτων τόνισε ότι η χρονιά έχει δείξει καλά σημάδια, σε ό,τι αφορά πάντα τις εκτιμήσεις για την πορεία των τουριστικών μεγεθών της χρονιάς. Μάλιστα επεσήμανε ότι η πολιτεία και ιδιώτες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την περίοδο την διαφημιστική στασιμότητα που επιδεικνύουν Ισπανία και Τουρκία, ελέω επίτευξης των στόχων τους, και να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας.

Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας ο νυν αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήρε τον ρόλο των τουριστικών γραφείων και πρότεινε αυτά να μετατραπούν σε "ορκωτούς ελεγκτές" του τουρισμού, ως ένδειξη του σημαντικού έργου που επιτελούν. Ασκώντας κριτική στη μέχρι τώρα τουριστική πολιτική, ζήτησε σταθερό διαφημιστικό σύνθημα εκφράζοντας την αντίθεση του για την κατάργηση του Live Your Myth In Greece, που όπως υποστήριξε ακόμα ακούγεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα