«Εξαιρετικό» το επίπεδο των διμερών σχέσεων

Την εκτίμηση ότι το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στη δυναμική του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου, την οικονομική συνεργασία και το επίπεδο των ελληνικών επενδύσεων στη ρουμανική επικράτεια, διατύπωσε ο Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ρουμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μπόγκνταν Αουρέσκου, κατά τη χθεσινή του συνάντηση, στο Βουκουρέστι, με τον Γενικό Γραμματέα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ιωάννη-Αλέξιο Ζέπο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση
του ρουμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της συνάντησης εκφράστηκε από τις δύο πλευρές αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Αουρέσκου διαβίβασε στον Έλληνα πρέσβη τις ευχαριστίες της χώρας του για τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρουμανία για ένταξη στο χώρο Σένγκεν.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ελληνικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Ρουμανίας στις επιχειρήσεις της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex, στην περιοχή, ως απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Keywords
Τυχαία Θέματα