Ε.Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δοθεί λύση. Θα δοθεί από το ΠΑΣΟΚ η λύση

Κάποιοι κατέθεσαν στο τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας ως πρόταση με θεσμικά χαρακτηριστικά ένα κομματικό ρουσφέτι, ένα κομματικό αντάλλαγμα. Αυτό ήταν μια προσβολή για τα άλλα κόμματα, για την διαδικασία, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η χώρα πηγαίνει σε εκλογές, γιατί δυστυχώς κάποιες πολιτικές δυνάμεις που έπρεπε να φερθούν υπεύθυνα δεν φέρθηκαν υπεύθυνα, δεν θέλησαν να αναλάβουν την αυξημένη ευθύνη που τους αναγνώρισε το εκλογικό σώμα.

Αυτή η διαδικασία είναι απώλεια ιστορικού χρόνου για την πατρίδα,
για την οικονομία, για τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για τους νέους μας.

Ο φόβος μπροστά στην ανάληψη της ευθύνης συμβαδίζει με την πρόωρη αλαζονεία. Φόβος απέναντι στην ευθύνη και αλαζονεία λόγω του εκλογικού αποτελέσματος είναι ένας κακός, ένας εκρηκτικός συνδυασμός.

Την άλλη Τετάρτη, στις 23 του μηνός, οργανώνεται στις Βρυξέλλες συνάντηση των αρχηγών των σοσιαλιστικών κομμάτων που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Θα έχω την ευκαιρία εκεί να συναντηθώ με σημαντικούς κρίκους, με τον επικεφαλής του SPD, του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με το νέο Γάλλο Πρωθυπουργό και με άλλους ομολόγους μου, με τους οποίους θα συζητήσουμε ακριβώς πώς μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε τους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε επανάληψη των εκλογών. Έκανε ό,τι μπορούσε και περισσότερα απ’ όσα μπορούσε, προκειμένου να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση.

Ανοίγουμε μέτωπο με τη Δεξιά βεβαίως, που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές, αιχμαλωτισμένη στην ψευδαίσθηση της δήθεν κομματικής αυτοδυναμίας.

Ανοίγουμε μέτωπο με όλες τις εκδοχές της Ακροδεξιάς, της ακραίας και γραφικής φιλοναζιστικής.

Και βέβαια, ανοίγουμε καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα, τη δημαγωγία και το λαϊκισμό που εμφανίζεται ως δήθεν αριστερός ή προοδευτικός.

Απο τη δανειακή σύμβαση κρατάμε όλα τα θετικά -κι ας βγει ένας να σηκώσει το χέρι του και να πει «εγώ δε θέλω να κρατήσουμε αυτά τα θετικά», να το εξηγήσει στον ελληνικό λαό- αλλάζουμε όλα τ’ αρνητικά.

Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανέναν, γιατί κάναμε και έκανα προσωπικά τη σκληρότερη διαπραγμάτευση. Επαναλαμβάνω ότι από το δικό μου γραφείο έφυγε στο τέλος Αυγούστου του 2011 η Τρόικα, όταν έδωσα και προσωπικά τη μάχη στο όνομα της ανάπτυξης

Ξεκινάει η προεκλογική εκστρατεία. Και τίθεται όλο το Κίνημα, όλη η Παράταξη και εσείς οι νέοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε διάταξη μάχης. Η εκλογική μας καμπάνια, η εκλογική μας εκστρατεία ξεκινάει από το σημείο μηδέν. Όλα τα κόμματα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου βρίσκονται στο ίδιο σημείο εκκίνησης, στην ίδια αφετηρία. Και θέλετε να μιλήσω και με αριθμητικούς όρους; Η απόσταση που χωρίζει τα τρία πρώτα Κόμματα, είναι μόλις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Κάνουμε δυο εκστρατείες ταυτόχρονα: Προεκλογική εκστρατεία και εκστρατεία αναγέννησης της παράταξης, ώστε να σχηματίσουμε τη μεγάλη κεντροαριστερά

Εάν το ΠΑΣΟΚ είχε
Keywords
Τυχαία Θέματα