Επίσκεψη Ελλήνων βουλευτών στη Μελβούρνη

Τη συμπαράσταση του απόδημου Ελληνισμού για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Καρανίκας, επικεφαλής της τριμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε τη Μελβούρνη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, μαζί με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριο Σαλμά και τον βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Ζιώγα. Και οι τρεις βουλευτές μίλησαν με τα καλύτερα λόγια
για την ομογένεια, ενώ σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις τους για την κατάσταση στην Ελλάδα, οι απόψεις τους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες.

Ο κ. Καρανίκας, μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας "για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση μετά και τις αποφάσεις της συνόδου της 25ης Μαρτίου, για επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου και μείωση των επιτοκίων".
Ο κ. Σαλμάς, εκτίμησε ότι "η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα παραταθεί μέχρι το 2013, διότι η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι αναποτελεσματική", ενώ ο κ. Ζιώγας σχολίασε ότι "η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης πνίγει τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα". Τους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων τίμησε και η Ελληνική Κοινότητα, με ειδική εκδήλωση. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, καλωσορίζοντας τους Έλληνες βουλευτές, αναφέρθηκε στην ιστορία της Κοινότητας, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται το 1897.

Υπογράμμισε ότι πάντα η Κοινότητα και τα μέλη της υποστήριζαν με κάθε τρόπο την πατρίδα στις δύσκολες μέρες και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια που προσέφερε και προσφέρει η Ελλάδα στην Κοινότητα και στο Κολλέγιό της Alphington Grammar. Επίσης, μιλώντας για τους στόχους και τις δραστηριότητες της Κοινότητας, τόνισε ότι προτεραιότητά της είναι η προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, με τη λειτουργία των σχολείων της και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Αντίποδες, που έχει αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Μελβούρνης.
"Είμαστε ο μεγαλύτερος φορέας διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη Μελβούρνη", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που διοργανώνει η Κοινότητα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο La Trobe και τα οποία άρχισαν την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή άνω των 140 ατόμων, κυρίως της δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Ζιώγας, ευχαρίστησε την Κοινότητα για την εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν τους, καθώς και τον ελληνισμό της Μελβούρνης για την υποδοχή που τους επιφύλαξε. Και οι τρεις βουλευτές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την παρέλαση και τα επιτεύγματα του ελληνισμού της Μελβούρνης σε κάθε τομέα. Επίσης, αναφέρθηκαν στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, τονίζοντας ότι η βοήθεια της ομογένειας είναι αναγκαία, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα "χάνει" μεγάλο αριθμό νέων επαγγελματιών, οι οποίοι φεύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο ομογενής βουλευτής και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακινοβουλευτικής Ένωσης Ομογενών Βουλευτών, Γιάννης Πανταζόπουλος, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες
Keywords
Τυχαία Θέματα