Επικοινωνία Μπαν Κι Μουν με τον Κύπριο πρόεδρο

Ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια και ακολούθησε εγκάρδια και φιλική συνομιλία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής προεδρίας. Ο Μπαν Κι μουν ανέφερε ότι νοουμένου πως δεν υπήρξε η όποια σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις -όπως συζητήθηκε στη Γενεύη- θα επιθυμούσε η συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς 'Ερογλου να γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο, ελπίζοντας μέχρι τότε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες.

Ο
πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ότι οι εξελίξεις δικαίωσαν την πρόβλεψη που είχε κάνει στη συνάντηση της Γενεύης, ότι τα πράγματα με τις διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο ελπιδοφόρα και ότι η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Τουρκίας δεν ήταν καθόλου βοηθητική, αλλά, αντίθετα, προβληματική.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, καταλήγει η ανακοίνωση , διαβεβαίωσε τον γγ του ΟΗΕ ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει πρόοδος, αλλά για να επιτευχθεί αυτή χρειάζεται να υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές.
Keywords
Τυχαία Θέματα