Επιδότηση του κόστους εργασίας στις παραμεθόριες περιοχές

Από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης εξαρτάται η πορεία καταβολής της επιδότησης ύψους 12% για το κόστος εργασίας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών, αναφέρει, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, επικαλούμενος υπόμνημα των Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών
των τριών Νομών της Θράκης για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βιομηχανία και Βιοτεχνία της περιοχής από την συνεχιζόμενη υπερβολική καθυστέρηση της καταβολής της επιδότησης.

Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2008 η καταβολή της επιδότησης έγινε κανονικά, ενημερώνει τον βουλευτή ο κ. Κουτρουμάνης. Διευκρινίζει, όμως, ότι «για τις επόμενες χρονικές περιόδους, εφόσον το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εγκρίνει τις σχετικές πιστώσεις για χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και οριστεί το ύψος της χρηματοδότησης για τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα προβούν άμεσα στην καταβολή της επιδότησης των παραμεθόριων περιοχών».

Ο βουλευτής της ΝΔ έχει επισημάνει ότι «στόχος του μέτρου της επιδότησης του κόστους εργασίας ήταν η ενίσχυση της παραγωγικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή ως αντιστάθμισμα στο πλήθος από αντικίνητρα του επιχειρείν στη Θράκη». Έχει επιπλέον επισημάνει ότι «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξακολουθεί με βάση το ΑΕΠ να παραμένει, δυστυχώς, στην τελευταία θέση, ο δε μεταποιητικός ιστός βαίνει μειούμενος, την ίδια ώρα που το ποσοστό ανεργίας είναι στην κορυφή του πίνακα, με συνεχώς αυξανόμενη τάση».
Keywords
Τυχαία Θέματα