Επιδείνωση του κλίματος στη Βουλγαρία

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος καταγράφηκε το Μάρτιο του 2011 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την εθνική στατιστική υπηρεσία της Βουλγαρίας. Ο συνολικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος μειώθηκε κατά 4,1% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011, εξαιτίας του δυσμενούς κλίματος στους τομείς των κατασκευών, της βιομηχανίας και του τομέα των υπηρεσιών.

Ο επιμέρους δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος στη βιομηχανία μειώθηκε κατά 3,9% σε σχέση με το Φεβρουάριο, καθώς στελέχη του κλάδου παραμένουν απαισιόδοξα για την πορεία
της βιομηχανίας το επόμενο εξάμηνο.

Στον τομέα των κατασκευών, η μείωση του επιμέρους δείκτη το Μάρτιο έναντι του Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στο 1,7%, ενώ στο λιανεμπόριο, ο επιμέρους δείκτης σημείωσε πτώση 4,1% σε σχέση με το Φεβρουάριο.

Κατά 14,9% μειώθηκε ο επιμέρους δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών, καθώς διευθυντικά στελέχη εταιρειών του κλάδου εκτιμούν ότι το επόμενο τρίμηνο οι τιμές πώλησης θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και οι προσδοκίες τους παραμένουν απαισιόδοξες.
Keywords
Τυχαία Θέματα