Ενιαία στρατηγική για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς που συνδέονται με τον θαλάσσιο τουρισμό ξεκινούν η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση σχετικού σχεδίου νόμου.
Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 και όπως επισημαίνεται σε επιστολή που στάλθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς στόχος είναι η δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος
στη χώρα, για την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Το υπό διαμόρφωση νέο νομοθετικό πλαίσιο θα αυξήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης βιομηχανιών υποστήριξης πλοίων, επιτρέποντας την άμεση αύξηση της απασχόλησης στη χώρα. Ο θαλάσσιος τουρισμός βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες των δύο υπουργείων, με τον κεντρικό σχεδιασμό τους να περιλαμβάνει τη διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής για τον κλάδο, για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς και την επίλυση των προβλημάτων του χώρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα