Ένας χρόνος από την ψήφιση του «Καλλικράτη»

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη», οι κάτοικοι και οι φορείς του Βελβεντού δεν έχουν σταματήσει να διεκδικούν την αυτονομία του Δήμου. Με αφορμή, μάλιστα, τη συμπλήρωση ενός έτους από τότε που έγινε νόμος του κράτους η νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών και η μη κυβερνητική οργάνωση «Κοινωνία των Πολιτών» διοργανώνουν τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων, που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Στο πλαίσιο αυτό δεκαπενταμελής επιτροπή κατοίκων και φορέων μετέβη σήμερα
στα Ιωάννινα, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, όπου είχε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα, Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα. Κύριο αίτημα ήταν να μην χαθούν οι αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου και να προωθηθούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ εκείνα τα έργα, οι μελέτες των οποίων ήταν έτοιμες μέχρι το τέλος του 2010.

«Αγωνιζόμαστε για να μην χαθούν συστατικά στοιχεία που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας, για την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή αυτού του τόπου», αναφέρει ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής. Παράλληλα, η Επιτροπή δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για τελική δικαίωση με βάση το δίκαιο του αιτήματος και κυριότερα επιχειρήματα της πολύμορφες προοπτικές ανάπτυξης, την αυτοδιοικητική ιστορία πολλών ετών και το πρότυπο συνεταιριστικό κίνημα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση ενός χρόνου μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με εθελοντικές δράσεις καθαριότητας, μουσικές βραδιές και έκθεση φωτογραφίας και αφίσας.
Keywords
Τυχαία Θέματα