Εκλογές απο τη βάση πριν τις εκλογές, αν έχει τελειώσει το PSI και η Δανειακή Σύμβαση

Πριν τις εθνικές εκλογές θα γίνει η εκλογή για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό εισηγήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα και αυτό αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο να εισηγηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που θα αρχίσει αυριο το μεσημέρι. Τρία μέλη του Π.Σ., πάντως, προσκείμενα στον Ευάγγελο
Βενιζέλο, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην αυριανή συνεδρίαση. Πρόκειται για τους Νίκο Σαλαγιάννη, Πάρη Κουκουλόπουλο και την Τόνια Αντωνίου. Σύμφωνα με την πρόταση Παπανδρέου, η εκλογή θα γίνει με τον τρόπο που προβλέπει το Καταστατικό, δηλαδή από τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη, η οποία θα έχει πολιτικό χαρακτήρα, θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου θα παρουσιαστούν και θα ανακηρυχτούν οι υποψηφιότητες και θα προκηρυχτεί το τακτικό Συνέδριο, για μετά τις εκλογές. Όλα αυτά ισχύουν εφόσον θα έχει ολοκληρωθεί το PSI και θα ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.
Η πρόταση Παπανδρέου μάλλον αιφνιδίασε του "βενιζελικούς". Και είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την διατύπωση της πρότασης Πάρης Κουκουλόπουλος και Νίκος Σαλαγιάννης, διαδοχικά, βγήκαν... "προς νερού τους", αλλά, μάλλον, για να πάρουν "γραμμή".
Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πολύ σύντομος στην ομιλία του και ζήτησε και από τα μέλη του Π.Σ. να κάνουν το ίδιο. Άλλωστε, όπως είπε, "τα θέματα αυτά τα έχουμε συζητήσει εξαντλητικά".
Εντύπωση έκανε σε μέλη του οργάνου ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Γ. Παπανδρέου. Ήταν "αποφασιστικός, και κοφτός", ενώ επιτίμησε όσους διαστρεβλώνουν τις συζητήσεις που γίνονται στο όργανο. "Όταν μιλάμε για δημοκτρατία και συλλογικότητες", είπε,
"δεν μπορούμε στη συνέχεια να διαστρεβλώνουμε όσα έχουμε πει εδώ μέσα, ύστερα από πολύωρες συζητήσεις". Εννοώντας, προφανώς, τις διαρροές περί πρότασεις δυαρχίας από τον ίδιο, η οποία απορρίφθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο και ήταν η "πρώτη ήττα" Προέδρου του Κινήματος σε συνεδρίαση κομματικού οργάνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα