Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη

Συνεχίζεται το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, που υλοποιεί ο δήμος Λέσβου. Κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη, στο Δημοτικό θέατρο της πόλης με ομιλητή το βιογράφο του Μυτιληνιού ποιητή, Δημήτρη Νικορέτζο.

Αναγνώσεις ποιημάτων, προβολή
ηχοράματος με φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο του Ελύτη, συναυλία της Χορωδίας Ενηλίκων του Παγγεραγωτικού Συλλόγου, ομιλία του Αριστείδη Καλάργαλη για τη Γέρα και για το έργο του νομπελίστα ποιητή και του Μάκη Αξιώτη για τον "εικαστικό" Ελύτη, προηγήθηκαν της κεντρικής ομιλίας του κ. Νικορέτζου.

Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Παπάδου, τον περασμένο Μάρτιο.

Στο μεταξύ ξεκινούν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Πόλης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έκθεση βιβλίου και τοπικών προϊόντων, έκθεση για το Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ηχοράματα αφιερωμένα στη Λέσβο και τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Μια βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο βραβευμένο με Νόμπελ ποιητή Οδυσσέα Ελύτη με ομιλία του Στρατή Πασχάλη με θέμα "Η Αιολική Ματιά".

Επίσης μια βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην τουριστική και εμπορική συνεργασία, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου (NEL Lines) και επιχειρηματιών του νησιού και θα ακολουθήσει κέρασμα τοπικών προϊόντων, υπό τους ήχους μουσικής της Λέσβου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία της ορχήστρας Δήμου Λέσβου με συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Απόστολου Καλδάρα, Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων γνωστών συνθετών.
Keywords
Τυχαία Θέματα