...έχουμε γίνει "Βουλγαρία"!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία" οι διάλογοι Α.Σαμαρά-Α.Μέρκελ πίσω απο τις κλειστές πόρτες, έγιναν (περίπου) ως εξης - προφανώς σύμφωνα με κάποιον "πληροφοριοδότη" απο το Μαξίμου:
Mέρκελ: Aντώνη ασκείς σωστό τρόπο διοίκησης. Είσαι επάνω απο όλα τα υπουργεία. Αυτό κάνω και εγώ
Σαμαράς: Θέλω να ξέρω τί γίνεται με τις οδηγίες που δίνω. Δεν αφήνω ποτέ τα θέματα στην τύχη τους.
Mέρκελ: Πρέπει να μειώσεις το εργατικό κόστος για να γίνει η Ελλάδα
πιο ανταγωνιστική.
Σαμαράς: Η πτώση του εργατικού κόστους είναι σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Σε κάποιους τομείς έχουμε γίνει Βουλγαρία. Mέρκελ: Πρέπει να προχωρήσεις σε μεταρρυθμίσεις και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές; Τι φταίει;
Σαμαράς: Η αγορά έχει στεγνώσει. Δεν υπάρχει ρευστότητα. Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά και η δόση να έρθει γρήγορα. Οι Έλληνες ματώνουν.
Mέρκελ: Το καταλαβαίνω, το κατανοώ. Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος.
Η 'Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα Real News, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στην συζήτηση που είχε με επιχειρηματίες, "έβαλε στο τραπέζι" την πληρωμή των χρεών στις Γερμανικές επιχειρήσεις. Από τα 7 και πλέον δισ. που φέρεται να χρωστά το ελληνικό κράτος οι γερμανικές εταιρίες, διεκδικούν τα σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ κυρίως σε ιατροφαρμακευτικές εταιρίες- όπου εκει υπήρξε το μεγάλο φαγοπότι των αεριτζήδων και της "μίζας" - συνταγογραφίες "να φάνε και οι κότες"(δώσε και μένα μπάρμπα - και τώρα καλουνται τα μόνιμα υποζύγια να πληρώσουν ΚΑΙ αυτόν τον λογαριασμό).
Keywords
Τυχαία Θέματα