Διαχειριστικός έλεγχος με δικαστικές εγγυήσεις στον ΕΔΟΕΑΠ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΕΔ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Ήρθε ή ώρα να φανεί η ανίερη συμμαχία κάποιων από την διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με τους πολέμιους του αγγελιόσημου, αφού ψάχνουν σ΄αυτούς καταφύγιο, μήπως και ξεγλιστρήσουν από όσα έρχονται με την εισαγγελική έρευνα.
Οι μάσκες έπεσαν με την γνωστή συνέντευξη της προέδρου του οργανισμού, σε πρωινή εφημερίδα και όσα ακολούθησαν.
Αυτό δείχνει καθαρά-καταγγέλλει η ΚΕΔ-
και η επίθεση Σπανοπούλου κατά της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, όπως και η στοχοποίηση στην οποία επιδίδεται η πρόεδρος της υπόλογης διοίκησης, και με άλλες δημοσιεύσεις της κατά μελών του ΔΣ και συνδικαλιστικών παρατάξεων , που έχουν φωνή, μια και έχει απομείνει στο πλευρό της μόνο η παρέα Τρίμη με την ένοχη « σιωπή τάφου».

Την πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου αλλά με δικαστικές εγγυήσεις για όλα τα θέματα και όχι μόνο για το τελευταίο τρίμηνο, ΑΠΑΙΤΟΥΝ με νέα παρέμβαση τους, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα. Αντίστοιχη είναι η θέση και άλλων παρατάξεων.

Ήδη με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, οι αρμόδιοι του προεδρείου, ανέλαβαν την υποχρέωση να στείλουν σχετική επιστολή στον Εισαγγελέα , που ερευνά την υπόθεση.

Πρέπει να μάθουμε ,πόσα ακριβώς είναι και πού βρίσκονται τα κεφάλαια του ΕΔΟΕΑΠ,ύστερα από το παραλήρημα της διοίκησης του, στη τελευταία γενική συνέλευση και μετά την εσωτερική εμπιστευτική πληροφόρηση, που έκρυβαν επιμελώς μέχρι τη συνέλευση, πρόεδροι των ενώσεων.
Εξ άλλου μετά την προχθεσινή και εκ των υστέρων έκδοση έκθεσης τη εξελεγκτικής επιτροπής για το 2011 , τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο.

Είναι καιρός να πληροφορηθούμε ποιο είναι το δήθεν σοβαρό ζήτημα στα γραφεία Θεσσαλονίκης για αναδιοργάνωση, που δημιούργησε την ανάγκη να διορισθεί(;) αναπληρωτής διευθυντής, από το προεδρείο. Πόσο κόστισε, για πόσο διάστημα πληρώθηκε ,πώς έγινε η επιλογή του και πώς λέγεται;

Κι ακόμη Πόσοι και Ποιοι (μέλη του σταρ-σίστεμ , ξένοι ανταποκριτές, φωτογράφοι και άλλοι) που εργάζονται με συμβόλαια , καλύπτονται ασφαλιστικά ,χρόνια τώρα, σαν να είναι άνεργοι;
Όπως επίσης καταγγέλθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ - και αυτό αποτελεί και απάντηση της ΚΕΔ στις επιστολές της διοίκησης Σπανοπούλου- υπάρχει σχέδιο τριχοτόμησης του ΕΔΟΕΑΠ, σταθερή επιδίωξη της εργοδοσίας .το οποίο «βγαίνει» τώρα και από την γνωστή συνέντευξη της προέδρου, και που όπως φαίνεται, προβλέπει:
-Ένταξη και άλλων 20.ΟΟΟ ασφαλισμένων ( από το ΙΚΑ, τις διευθύνσεις του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κλπ ) στον ΕΔΟΕΑΠ( υπάρχουν σχετικά έγγραφα και αλληλογραφία μεταξύ των διοικήσεων των ταμείων), ώστε να λειτουργήσει ενοποίηση ταμείων αλλά με παροχές προς τα κάτω.
- Να σπάσει στα τρία ο ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή από ΕΝΙΑΙΟΣ οργανισμός ΝΑ ΚΟΠΕΙ σε τρία κομμάτια ώστε να διαχωρισθούν πρόνοια,επικούρηση περίθαλψη ( παλιό εργοδοτικό και κυβερνητικό σχέδιο). Με τον τρόπο αυτό και επειδή χάθηκε( από διοικ
Keywords
Τυχαία Θέματα