Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης της Τ. Μπιρμπίλη

Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης της κας Τίνας Μπιρμπίλη από την κυβέρνηση, αποσαφήνισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Ο εκπρόσωπος επεσήμανε - αναφερόμενος στα αυθαίρετα - ότι μπορεί να υπάρξει απόφαση, που θα λαμβάνει υπόψη και το περιβάλλον και δευτερευόντως
τα έσοδα.

Παράλληλα τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει τροχοπέδη στο κρίσιμο - όπως το χαρακτήρισε - έργο που συντελείται.

"Η άποψη κανενός υπουργού δεν μπορεί να δεσμεύσει μία συλλογική κυβερνητική απόφαση", σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: "Ό,τι έχει να κάνει με επιλογές της κυβέρνησης, είναι απόφαση συλλογική και αυτό είναι ξεκάθαρο. Στο τέλος, αυτό που προέχει είναι η λήψη απόφασης σε συλλογικό κυβερνητικό επίπεδο". Και αποσαφήνισε ότι το θέμα των αυθαιρέτων "δεν είναι θέμα ούτε του Γ. Παπακωνσταντίνου, ούτε της Τ. Μπιρμπίλη, είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης", σε ένα πρόβλημα που "θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο".

Εξ άλλου, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε πως πρέπει να μπει τάξη στα οικονομικά των ΔΕΚΟ, με περιστολή δαπανών και μειώσεις μισθών, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με μία απλή και ευκαιριακή είσπραξη χρημάτων, ενώ διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών.

Αναφορικά με το ύψος του ελλείμματος, ο εκπρόσωπος επεσήμανε, "χωρίς να έχει πρόθεση να δικαιολογήσει την κατάσταση", ότι έγινε μία εξαιρετικά μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα δρόμο με μεγάλα προβλήματα και δίνει καθημερινό αγώνα για την επίλυσή τους.

Τέλος, τόνισε πως δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού, ούτε πρόωρων εκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε "βλαπτικές" για τον τόπο.

"Υπάρχει κυβέρνηση η οποία έχει εκλεγεί για τετραετία και έχει αποδείξει ότι, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν το βάζει κάτω", είπε και κάλεσε την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ να επιτελέσουν το ρόλο τους με υπευθυνότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα