Δεν 'έκοψαν΄ το Μίκη, του πρότειναν άλλη πλατεία

Διαψεύδονται τα όσα διαδίδονται σε τοπικά sites στο Ιντερνετ, σύμφωνα με το περιβάλλον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ότι έδωσε εντολή να μη δοθεί άδεια στον Μίκη Θεοδωράκη να μιλήσει ενάντια στο μνημόνιο την Πέμπτη στις 19:00.

Θέμα της ομιλίας θα είναι «Οχι
στο μνημόνιο, όχι στο ξεπούλημα, όχι στην ξένη εξάρτηση».
Ο κ. Μπουτάρης απλώς πρότεινε στον κ. Θεοδωράκη να μιλήσει στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πάνω δηλαδή από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ή την Νέα Παραλία πέριξ του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και όχι στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπως είχε προγραμματιστεί από τη Σπίθα, το κίνημα που ιδρύθηκε από τον κ. Θεοδωράκη.

Στόχος του δήμου είναι σταματήσουν οι πολιτικές συγκεντρώσεις γενικά στην Πλατεία Αριστοτέλους για να διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του κέντρου της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, επιχειρώντας να προασπίσει τους ίδιους τους δημόσιους χώρους, αλλά και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης. Ειδικά για την περίπτωση της πλατείας Αριστοτέλους, ενός χώρου ιστορικού αλλά και ιδιαιτέρως επιβαρυμένου από εκδηλώσεις κάθε είδους, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά.

Ειδικότερα, αναφορικά με το αίτημα που, εκπρόσωπος της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα», κατέθεσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης χθες (Δευτέρα 6 Ιουνίου) για παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντιπρότεινε την παραχώρηση της πλατείας Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα Βενιζέλου) ή του χώρου στη Νέα Παραλία πέριξ του αγάλματος του Κ. Καραμανλή.

Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα «απαγόρευσης» της εκδήλωσης της «Σπίθας» ή και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης. Αντίθετα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης και της άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξαρτήτως της πολιτικής, ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησής τους, φροντίζοντας πάντα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Απών ο πρύτανης του ΑΠΘ

Στην ομιλία του Θεοδωράκη δεν θα παραβρεθεί ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να συμμετέχει, λόγω του περιεχομένου της, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα. «Επειδή βρέθηκα, παρά τις αρχικές συνεννοήσεις, προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο ως προς τη μορφή, όσο και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης της Πέμπτης 9.6.2011 στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να αποσύρω τη συμμετοχή μου από αυτήν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μυλόπουλου.
Με δήλωση του ο Μίκης Θεοδωράκης αποδίδει σε «πιέσεις» τη μη παραχώρηση της πλατείας και τη μη συμμετοχή του πρύτανη.

Επιμένει ότι η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους και σημειώνει:

«Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερ
Keywords
Τυχαία Θέματα