Δεν μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα του επειδή λαμβάνει φάρμακα με κάνναβη

Ιρλανδός πολίτης, που ζει στην Ολλανδία και είναι πολύ άρρωστος, λαμβάνοντας καταπραϋντικά φάρμακα, που περιέχουν κάνναβη, δεν μπορεί να επισκεφθεί την οικογένεια του στην Ιρλανδία, διότι οι αρχές της χώρας τον απειλούν με σύλληψη, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αποκαλύπτει ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Τα φάρμακα που περιέχουν κάνναβη, επιτρέπονται
στην Ολλανδία αλλά όχι στην Ιρλανδία, επισημαίνει ο Διαμεσολαβητής, ο οποίος ολοκληρώνοντας την έρευνα του για την υπόθεση του Ιρλανδού ασθενή, χαρακτήρισε τραγική την περίπτωση και δήλωσε ότι δεν υπάρχει κρούσμα κακοδιοίκησης στην συμπεριφορά της ΕΕ σ' αυτήν την υπόθεση, που είναι πλέον στα χέρια των ιρλανδικών αρχών.

Ο κ. Διαμαντούρος, απέστειλε ήδη επιστολές προς τον Ιρλανδό Μεσολαβητή και τον Πρόεδρο της Ιρλανδικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να εξετάσουν αυτήν την υπόθεση με ανθρωπιστικά κριτήρια μιας και, όπως σημειώνει, η Ιρλανδία δεν υποχρεούται -ούτε από την Συνθήκη του Σένγκεν αλλά ούτε και από τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς νόμους- να επιτρέψει την απρόσκοπτη είσοδο του ασθενούς, στο έδαφος της.
Keywords
Τυχαία Θέματα