Δάνειο(!) 900 χιλ ευρώ για αγορά 1,2 εκ.ευρώ αγοράς διαμερισμάτων!!

ΝΕΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Σε «κέντρο», που στοχεύει στην συκοφάντησή του δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, αποδίδει ο πρώην υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων και βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Διαμαντίδης, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την αγορά από την οικογένειά του τεσσάρων διαμερισμάτων
στη Σαρωνίδα συνολικής αντικειμενικής αξίας 1.170.000 ευρώ.

Η εφημερίδα σε ένα δισέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Ο υπουργός και τα παιδιά του βρέθηκαν με πολυκατοικία» παραθέτει στοιχεία επικαλούμενη συμβόλαια αγοράς, σύμφωνα με τα οποία:
Από τον Οκτώβριο έως και τις αρχές του νέου έτους η οικογένεια Διαμαντίδη και συγκεκριμένα η σύζυγος του υπουργού και τα τρία παιδιά τους αγόρασαν από τον Οκτώβριο του 2011 έως και τις αρχές του έτους συνολικά 4 διαμερίσματα.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, για την αγορά των διαμερισμάτων δόθηκαν μετρητά 304.000 ευρώ (64.000 ευρώ από τη σύζυγό του κ. Διαμαντίδη και 240.000 ευρώ από τον ένα γιό του) και λήφθηκαν δάνεια από την Εμπορική Τράπεζα συνολικού ύψους 866.000 ευρώ.
Η εφημερίδα θέτει ως ερωτηματικό:
«Για το πώς η οικογένεια βρήκε και έδωσε μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες 420.000 ευρώ σε μετρητά (μαζί με τους φόρους), ενώ οι καταθέσεις βάσει του πόθεν έσχες δεν δικαιολογούν τέτοια εκταμίευση και πως η Εμπορική Τράπεζα ενώ έχει κλείσει ο δανεισμός έδωσε δάνεια ύψους 866.000 ευρώ».

Από τον πρώην υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων και βουλευτή Β’ Πειραιά Γιάννη Διαμαντίδη εκδόθηκε ανακοίνωση- απάντηση στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Θεωρώ ιερή υποχρέωση μου και για να αποκατασταθεί η αλήθεια να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

Είναι αλήθεια ότι εδώ και 30 χρόνια, μέχρι και σήμερα, η πενταμελής οικογένεια μου χρησιμοποιεί ως εξοχικό ένα μισθωμένο μικρό διαμέρισμα 70τ.μ. το οποίο ευρίσκεται σε συγκρότημα πολλών κατοικιών στη Σαρωνιδα.Εδώ και πολλά χρόνια αναζητούσα να αγοράσω μια μικρή εξοχική κατοικία, η οποία βρέθηκε τελικά σε πολυκατοικία στη Σαρωνιδα και αγοράστηκε από τη σύζυγο μου η οποία έλαβε εικοσαετές στεγαστικό δάνειο από την Εμπορική Τράπεζα για την αγορά αυτή. Το μικρό αυτό διαμέρισμα έχει έκταση 70 τ.μ.
Σας κάνω γνωστό ότι τα παιδιά μου, απόφοιτοι οικονομικών και νομικών σχολών των πανεπιστημίων Πειραιώς και Αθηνών, και με εξειδίκευση στο Ναυτιλιακό δίκαιο, δραστηριοποιούνται εδώ και επτά χρόνια στον Ναυτιλιακό τομέα με ικανοποιητικό κύκλο εργασιών.
Επειδή είναι γνωστό ότι ο οικογενειακός μας ιστός είναι στενά συνδεδεμένος, τα παιδιά μου αποφάσισαν, και είναι προς τιμήν τους αυτό, να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες στην ίδια πολυκατοικία. Μάλιστα και εκείνα όπως και η μητέρα τους για το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος ζήτησαν και έλαβαν εικοσαετές στεγαστικό δάνειο από την Εμπορική Τράπεζα.
Αυτό είναι το μεγάλο «έγκλημα» το οποίο διέπραξα ως πολιτικός, την διαδρομή του οποίου γνωρίζει όλη η Ελλάδα, καθώς και των παιδιών μου, τα οποία το δημοσίευμα αυτό τα κατηγορεί και τα εγκαλεί ως πραξαντα κακώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα