Μποϊκοτάρουν την αποστολή της ΕΕ

Πρώην μέλη του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου" κάλεσαν όσους βετεράνους πολέμου συμμετείχαν στις συγκρούσεις στο Κόσοβο να μποϊκοτάρουν την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eulex), υποστηρίζοντας ότι "η αποστολή της ΕΕ επιθυμεί να δυσφημίσει και να ποινικοποιήσει την αξία του απελευθερωτικού αγώνα στο Κόσοβο".

"Η οργάνωση των βετεράνων πολέμου του 'Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου' καλεί όλους τους αγωνιστές να μην αναγνωρίζουν την Eulex, να μην ανταποκρίνονται στα αιτήματά της και να μην
προβαίνουν σε δηλώσεις στα όργανα της αποστολής υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη κι αν συλλαμβάνονται για δήθεν εγκλήματα πολέμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του Συμβουλίου βετεράνων του ΑΣΚ.

Οι βετεράνοι πολέμου εκφράζουν πικρία για τη σύλληψη πρώην μελών του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου" για εγκλήματα πολέμου στο στρατόπεδο Κλέτσκα και ζητούν από τη Βουλή του Κοσόβου να προωθήσει αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την αφαίρεση εκτελεστικών εξουσιών από την Eulex.

"Η υιοθέτηση, από τη Βουλή του Κοσόβου, νόμου για τις αξίες του πολέμου έχει γίνει ανάγκη για τη διατήρηση της εσωτερικής σταθερότητας. Ζητάμε, όλες οι παρατάξεις στη Βουλή να ενωθούν στο θέμα αυτό, να μην το πολιτικοποιούν και να υιοθετήσουν το νόμο αμέσως και ομόφωνα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα