Αθανασίου και Μπρής οι νέοι Οικονομικοί Εισαγγελείς

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αντικατέστησε τη Δευτέρα τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρήγορη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Οι ανώτατοι δικαστές όρισαν ως διαδόχους των Πεπόνη και Μουζακίτη στη θέση του τακτικού εισαγγελέα τον Παναγιώτη Αθανασίου και στη θέση του αναπληρωτή τον Γαληνό Μπρη.

Οπως είναι γνωστό οι δυο εισαγγελείς είχαν ζητήσει να μην ανανεωθεί η θητεία τους.

Ο Παναγιώτης Αθανασίου ως εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει χειριστεί στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας πολλές «καυτές» υποθέσεις που απασχόλησαν επί μακρόν την επικαιρότητα.
Μεταξύ άλλων, τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1, την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την υπόθεση των οικονομικών πεπραγμένων επί θητείας Χρήστου Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού και την προμήθεια των φρεγατών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Γαληνός Μπρης ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τις δικαστικές περιπέτειες του Ακη Τσοχατζόπουλου όταν τον Απρίλιο του 2012 πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009). Ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου για το περιβόητο τροχαίο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 καθώς και την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατ. ευρώ της εταιρείας ΑΣΠΙΣ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Keywords
Τυχαία Θέματα