Α.Σαμαράς:Είμαι με την μεσαία τάξη...

Την δέσμευσή του για την κατάθεση μέσα στις επόμενες ημέρες ενός «σταθερού και απλού φορολογικού συστήματος» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την πρόβλεψη για φορολογικούς συντελεστές 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ. «Δεν υπάρχει αυτό που ακούστηκε για φόρο 45%, είμαι με την μεσαία τάξη, όχι εναντίον» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Στόχος της κυβέρνησης
είναι να απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα αλλά και να ενταθεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, με άμεσες και σκληρές ποινές σε όσους φοροδιαφεύγουν», είπε.
«Σπάμε τις στρεβλώσεις παντού» είπε, προσθέτοντας ότι «υπέρτατος στόχος είναι να βγούμε από την κρίση και να βάλουμε φρένο στην ανεργία».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι συντελεστές του ΦΠΑ στην εστίαση δεν μπορούν να μειωθούν αυτή τη στιγμή, «αλλά θα το κάνουμε μόλις μπορέσουμε».

Ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για καινοτομία, μίλησε για επίδομα σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

Ειδικότερα, είπε πως «οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους γίνεται η συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση είναι:

1. Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές,

2. απλούστερο φορολογικό σύστημα,

3.εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και άμεσες και

4. σκληρές ποινές στους φοροφυγάδες».

Όπως ανέφερε, «η πρόταση της κυβέρνησης μετά από διάλογο θα είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «στόχος είναι να πληρώνουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν και να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων για να υπάρξουν επενδύσεις».

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι,

Περνάμε πολύ δύσκολες ώρες. Αλλά να το ξέρετε, θα πετύχουμε!

Κι αυτό το λένε ακόμα κι όσοι, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, λίγος καιρός έχει περάσει, μας αποδοκίμαζαν.

Τα τελευταία χρόνια, μίλησα απ’ αυτό το βήμα: για δύο κεφαλαιώδους σημασίας πράγματα που αφορούν στην παραγωγική αναγέννηση της χώρας μας:

-- Πρώτον, για την από-ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας.

-- και δεύτερον, για τη στροφή στην ανταγωνιστικότητα.

Και τα δύο αυτά ήταν μέχρι πρόσφατα «απαγορευμένες» λέξεις.

Ελάχιστοι τολμούσαν να μιλήσουν για την επιχειρηματικότητα, σε μια χώρα όπου το «επιχειρείν» εθεωρείτο σχεδόν… «αμαρτία»! Και που το έπνιγαν, επί δεκαετίες, η διπλή αυθαιρεσία, μιας ανεξέλεγκτης γραφειοκρατίας και μιας ακόμα πιο ασύδοτης συντεχνιακής νοοτροπίας.

Σε μια χώρα, όπου για να ανοίξεις επιχείρηση είναι αληθινή Οδύσσεια, στη διάρκεια της οποίας αναμετριέσαι με τους Κύκλωπες και με τους Λωτοφάγους, όπου ταξιδεύεις ατέλειωτα στο Λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, όπου καιροφυλακτεί ο Μινώταυρος της διαφθοράς, κι όπου χρειάζεται να πάρεις ατέλειωτες άδειες από δεκάδες δημόσιους φορείς που δεν συνεννοούνται μεταξύ τους, ούτε λο
Keywords
Τυχαία Θέματα