Α.Σαμαράς: Πρώτα η παραίτηση απο την πρωθυπουργία...!

Ανεξήγητη παραμένει η στάση του Αντώνη Σαμαρά. Τρεις ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Πρόεδρος της ΝΔ, όχι μόνο εμμένει στην απόφασή του, αλλά διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί καν να μιλήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου, αν προηγουμένως, εκείνος, δεν έχει παραιτηθεί.
Πρόκειται για εμμονή που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ούτε από τον πλέον προσκείμενο στη ΝΔ, πλην των εισηγητών της συγκεκριμένης στάσης.
Υπενθυμίζεται ότι
νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι, είχαν διευκρινίσει ότι, αμέσως μετά τη συμφωνία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου δεν θα είναι πρωθυπουργός. Και από την πλευρά του εκλεγμένου πρωθυπουργού αυτή είναι μια μεγάλη κίνηση προσφορά στην πατρίδα. Και δείχνει ότι, σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά, δεν θέτει υπεράνω όλων τον προσωπικό του εγωισμό. Η στάση του Προέδρου της ΝΔ δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και ποιοί κίνδυνοι απειλούν τη χώρα, η οποία απειλείται με έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς αντιδρά με το θυμικό, ακόμα και σήμερα. Αλλά αυτό είναι επικίνδυνο στη σημερινή συγκυρία και όχι μόνο. Και είναι άκρως επικίνδυνο ένας πρωθυπουργός, όπως φιλοδοξεί να είναι ο Πρόεδρος της ΝΔ αντιδρά με αυτό τον τρόπο. Ίσως ο κ. Σαμαράς έχει μείνει στο 1990, όταν άνοιξε τα σύνορα και κατακλύστηκε η χώρα από Αλβανούς μετανάστες ή σήκωσε παντιέρα για το "μακεδονικό". Και στις δύο περιπτώσεις δεν μετείχαμε στην ευρωζώνη, δεν είχαμε εταίρους με ενδιαφέρον για τις χώρες τους, σχετικά με τις ελληνικές εξελίξεις, ούτε εταίρους που να μας δανείζουν και να ζητούν διασφάλιση για τα χρήματά τους.
Γι αυτό και προκαλεί εντύπωση η στάση του κ. Σαμαρά. Ενδεχομένως αυτό να εξηγείται από το εσωκομματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος της ΝΔ και θέλει, με τη στάση του, να επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματός του, μέσω της επίθεσης στον σημερινό πρωθυπουργό. Καθώς απειλείται με διάσπαση το κόμμα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα