Αντώναρος: Η κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί. Η καθυστέρησή τους δεν οφείλεται στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά στην ατολμία του κυβερνώντος κόμματος. Αυτά τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk. «Το σημαντικότερο είναι η ελληνική κυβέρνηση, η τωρινή ελληνική κυβέρνηση να θέσει πραγματικά σε εφαρμογή τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις που σε μεγάλο μέρος τους έχουν την υποστήριξη
και της αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Αντώναρος.

Πρόσθεσε ότι «έχουν αποφασιστεί μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται μόνο στα χαρτιά, όχι εξαιτίας της άρνησης της αντιπολίτευσης, αλλά επειδή η κυβέρνηση δεν έχει την τόλμη, ίσως την εσωκομματική τόλμη, να τις εφαρμόσει».

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε ο κ. Αντώναρος σε σκέψεις και απαιτήσεις για έξοδο από την Ευρωζώνη, προβάλλοντας τον κίνδυνο αποτυχίας για το ίδιο το ευρώ. «Η απαίτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι σκέτη ανοησία» τόνισε κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι «καμία χώρα που είναι στην Ευρωζώνη δεν πρέπει να βγει» κι ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να επιδειχθεί αλληλεγγύη και «όλες οι χώρες να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, είτε πρόκειται για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία». Προειδοποίησε δε ότι «ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος το ευρώ και το κοινό νόμισμα που αποτελούν το σημαντικότερο επίτευγμα στην Ε.Ε. να αποτύχουν. Αυτό δεν πρέπει κανείς να το επιτρέψει, επειδή αυτή τη στιγμή μια ή δύο πιο αδύναμες χώρες έχουν δυσκολίες».
Keywords
Τυχαία Θέματα