Αντιπαράθεση ΝΔ-ΥΠΕΞ για την παραπομπή του προξένου

Αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και υπουργείου Εξωτερικών σημειώθηκε απόψε με αφορμή την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της προσωρινής ή οριστικής παύσης του συμβούλου πρεσβείας Α, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) και προξένου της Ελλάδος στο Βανκούβερ, Γιώργου Αϋφαντή.

Η Ν.Δ δια του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Πάνου Παναγιωτόπουλου ανακοίνωσε ότι καταθέτει σχετική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας διευκρινίσεις
από τον υπουργό Εξωτερικών.
"Σοβαρά εκτεθειμένη είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και αυτό γιατί, ως λόγος της παραπομπής αυτής, φέρεται το περιεχόμενο των επικριτικών - για την ηγεσία της Κυβέρνησης - απόψεων, που εξέφρασε ο ίδιος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του και μίλησε στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας", αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

"Ο μόνος που εκτίθεται από τέτοιες ανακοινώσεις είναι ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Η αγωνία του να ικανοποιήσει τις ακραίες φωνές στο κόμμα του, στις οποίες απευθύνεται, δεν δικαιολογούν παρέμβαση σε μια εν εξελίξει ανεξάρτητη υπηρεσιακή πειθαρχική διαδικασία του υπουργείου Εξωτερικών", απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας και κάλεσε τον κ. Παναγιωτόπουλο να αντιληφθεί ότι "εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση σε έναν υψίστης σημασίας για τη χώρα τομέα αρμοδιότητας και ας αρχίσει να συμπεριφέρεται ανάλογα".
Keywords
Τυχαία Θέματα