Ανάγκη για την εξεύρεση πολιτικής λύσης

Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας μετά το τέλος της Διεθνούς Διάσκεψης για τη Λιβύη στην οποία συμμετείχε σήμερα στο Λονδίνο.

«Τρεις ήταν οι στόχοι της διάσκεψης του Λονδίνου» ανέφερε στις
δηλώσεις του ο κ. Δρούτσας, εξηγώντας: «Πρώτον η διεθνής κοινότητα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα για την άμεση παύση του πυρός και το τέλος της βίας εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης. Δεύτερον δεσμευτήκαμε για μια άλλη φορά για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τρίτον ξεκίνησε μια πολιτική διαδικασία για την επόμενη μέρα για να μπορέσει ο λιβυκός λαός να πάρει το μέλλον στα χέρια του. Αυτές οι αποφάσεις αντικατοπτρίζουν και τις ελληνικές θέσεις και πρώτα απ’ όλα υπάρχει νομιμοποίηση του ΟΗΕ και αυτό επιβεβαιώνεται από την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη διάσκεψη».

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης και για το μέλλον της περιοχής. Σε όλες αυτές τις διαδικασίες η Ελλάδα έχει φωνή, έχει παρουσία και θα συμβάλλει αξιοποιώντας τη σχέση της και την επιρροή της στην περιοχή» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα στην Λιβύη, ο κ. Δρούτσας δήλωσε «ξεκινήσαμε τώρα αυτή τη διαδικασία, και για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας. Αποφασίσαμε και θα συγκροτηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα μια ομάδα επαφής η οποία θα μαζέψει όλες τις προτάσεις και θα προωθήσει προτάσεις για πολιτική λύση στην περιοχή».

Σε ερώτηση εάν συζητήθηκε το μέλλον του Καντάφι ο κ. Δρούτσας απάντησε ότι «δεν συζητήθηκαν λεπτομέρειες γι' αυτό το θέμα στην συνδιάσκεψη. Ξεκίνησε μια πολιτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στη Λιβύη και για το μέλλον της περιοχής».
Keywords
Τυχαία Θέματα